Ethereum fiyat görünümü: Potansiyel bir geri çekilme riski mevcut mu?
Ethereum fiyat görünümü: Potansiyel bir geri çekilme riski mevcut mu?

Ethereum fiyat görünümü: Potansiyel bir geri çekilme riski mevcut mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Daha geniş kripto para piyasası büyük hareketlilik yaşarken, Ethereum fiyatı 1.800 dolar civarında dalgalanıyor. Bununla birlikte, varlık 1.830 dolarda yoğun satış baskısıyla karşılaştı. Piyasanın belirsizliği ise yatırımcılar arasında tedirginliğe yol açtı ve bu konsolidasyon aşamasının daha büyük bir düşüşe yola açıp açmayacağı sorularını gündeme getirdi.

Ethereum hangi seviyeyi test edebilir?

Teknik göstergelerin eğilimi Ethereum fiyatında konsolidasyona işaret ediyor.

Kanal modelinde olası bir kırılım gerçekleşirse yüzde 16 oranında düşüş yaşanabilir.

Ethereum’un gün içi işlem hacmi 5.3 milyar dolardır, bu da yüzde 27’lik bir kayıp anlamına geliyor.

Ethereum price prediction

Ethereum, 16 Nisan 2023’te 2.120 dolarla zirveye ulaştıktan sonra yüzde 14,7’lik bir düşüş yaşadı. Bu fiyat düşüşünü daha büyük geri çekilmeler takip etti ve altcoin son zamanların en düşük seviyesi olan 1.522 doları test etti. Ancak Bitcoin spot ETF’sine yönelik oluşan olumlu hava Ethereum’da da bir ralliyi tetikledi. Varlık 1.522 dolar seviyesinden yüzde 23 oranında yükseliş kaydederek 1.874 dolara ulaştı. Ethereum şu anda 2.000 dolar seviyesini aşmaya çalışıyor ancak 1.830 dolar civarında yoğun satış baskısıyla karşı karşıya. Ethereum fiyat rallisiyle birlikte potansiyel olarak bir arz bölgesi oluşturuldu.

Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) kıyaslandığında, her iki kripto para da önemli satış baskısıyla karşılaşmış gibi görünüyor, ancak ETH’nin kısa vadeli analizi, yükselen bir kanal modelini işaret ediyor ve 1.830 dolar direncinin altında sıkışmış durumda. Ancak, her iki varlık da piyasa koşullarına oldukça duyarlıdır ve fiyat hareketleri tahmin edilemezdir. Kripto varlıklarıyla işlem yaparken dikkatli olunmalı ve risk yönetimi uygulanmalıdır.

Ayrıca Ethereum’un aylık grafiği çok iyi duruyor ve uzun süredir 50 günlük ortalamanın üzerinde hareket ediyor. Kısa vadeli teknik analiz devam ederse, bu altcoin’in 1.800 dolar ile 1.880 dolar arasında hareket ettiğiniz görebiliriz. Yine de kripto piyasasının volatil dünyasını göz önüne alırsak, çok önemli potansiyel destek seviyeleri bulunuyor. Sırasıyla, 1.750 dolar (yüzde 38,2 Fibonacci seviyesine karşılık gelir) ve 1.700 dolar (yüzde 50 geri çekilme işaretinde) güçlü destek olarak konumunu koruyor. Bu seviyeler bir geri çekilme yaşanırsa, 1.880 dolara doğru daha güçlü bir hareket görebiliriz.

Ethereum fiyatı 1.500 dolara düşebilir mi?

Ethereum’un günlük grafiklerinde alçalan takoz formasyonu içinde bir geri çekilme yaşanabilir. Mevcut geri çekilmeyle birlikte varlık 1.500 dolar seviyesine doğru düşebilir. Ancak, bu tür formasyonlar genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesiyle sonuçlanabilir.

Ayrıca daha önceki makalelerde belirttiğimiz üzere, piyasadaki olumlu koşullar, artan ilgi, yeni Ethereum adreslerinin artışı ve azalan arz gibi faktörler, Ethereum’da uzun vadede potansiyel bir yükselişe işaret ediyor.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin