Ethereum fiyat analizi: 3.000 dolar seviyesi kısa vadeli hedef olabilir mi?
Ethereum fiyat analizi: 3.000 dolar seviyesi kısa vadeli hedef olabilir mi?

Ethereum fiyat analizi: 3.000 dolar seviyesi kısa vadeli hedef olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum fiyatı yeşil renkte üst üste iki günlük kapanışın ardından haftaya başlarken 1.800 dolar seviyesini geçti. Bu hareketin bir sonucu olarak varlık geçen hafta Perşembe gününden bu yana en yüksek noktasına ulaştı ve 2.000 dolarlık fiyat hedefini canlı tuttu.

Birçok yatırımcı ve analist Ethereum için olumlu duygulara sahip ve olası bir boğa piyasası öncesi yükseliş hedeflerini koruyor. Ayrıca Ekim ayında fiyat düzeltmeleri önemli ölçüde azaldı ve genel eğilim yükseliş yönünde oldu.

Spot Bitcoin ETF’sine yönelik beklentiler canlı kalırsa ve olumlu piyasa koşulları devam ederse varlık hızlıca 2.000 dolar hedefine ulaşabilir. Ethereum 2.000 dolar seviyesini de aştığı takdirde 3.000 dolara ulaşması kaçınılmaz olacaktır.

Ethereum fiyatı ne zaman 2.000 dolara ulaşabilir?

Teknik göstergeler, Ethereum için yükseliş formasyonunun bitmediğine işaret ediyor. Bunlardan en önemlisi MACD göstergesidir. 20 Ekim tarihinde, mavi MACD çizgisi kırmızı sinyal çizgisinin üzerine çıktı ve ciddi bir satın alma sinyali gönderdi. MACD çizgisinin anormal bir şekilde yükselmesi varlığın aşırı alım bölgesine geçtiğini gösterir.

Ethereum price prediction daily chart

MACD göstergesindeki yükseliş eğilimine ek olarak, 21 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA), sinyal çizgisinin üzerine geçerek ‘Golden Cross’ görünümünü doğruladı. Kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarı yönlü kesmesine ‘Golden Cross’ adı verilir ve fiyatların büyük bir ivmeyle yükseldiğini gösterir.

Ethereum aynı zamanda son yedi gün içinde yüzde 8 oranında yükseldi ve yazım sırasında 1.815 dolardan işlem görüyor. Ethereum boğaları, 1.815 dolar seviyesini savunabilirse uzun vadeli yükseliş trendi doğrulanabilir.

Bununla birlikte, kripto piyasasının volatil doğası göz önüne alındığında kısa bir geri çekilme yaşanması sürpriz olmaz. Eğer bir geri çekilme yaşanırsa 1.800 dolar seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Varlığın potansiyelinin farkında olan yatırımcılar için 1.800 dolar seviyesi alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Ancak daha fazla aşağı yönlü hareket yaşanırsa, 200 günlük EMA (mor) 1.714 dolar seviyesini savunabilir. Yine de 1.714 dolar seviyesi kırılırsa 1.680 dolar düşüş beklenebilir. 1.680 dolar, 21 günlük ve 100 günlük EMA’nın altındaki güçlü bir destek noktasıdır.

Sonuç olarak, Ethereum’un fiyatı, olumlu teknik göstergeler ve yatırımcıların beklentileri doğrultusunda 2.000 dolar seviyesine ulaşma potansiyeli taşıyor. MACD göstergesinin yükselişi, ‘Golden Cross’ olgusunun görünümü, ve yüzde 8’lik son yedi günlük artış, Ethereum’un güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli geri çekilmeler yaşanabilir. Bu durumda, 1.800 dolar seviyesi destek olarak görev yapabilir ve yatırımcılar için alım fırsatı olabilir. Daha fazla aşağı yönlü hareket durumunda ise 1.714 dolar ve 1.680 dolar seviyeleri güçlü destek noktaları olarak dikkate alınmalıdır. Ethereum’un 2.000 dolar seviyesini aşması durumunda ise 3.000 dolar hedefi daha yakın olabilir. Ancak her yatırım kararı, kişisel finansal hedeflerinizi ve risk toleransınızı dikkate alarak yapılmalıdır.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin