featured

Ethereum (ETH) fiyatındaki düşüşe rağmen teknik göstergeler olumlu sinyaller veriyor: Geri dönüş mü geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum’un (ETH) fiyatı grafiğindeki flama modeli ile düşüş eğilimini gösteriyor. Mevcut düşüş trendi sonucunda fiyat 1,600 dolar seviyesini test ediyor. Eğer bu seviye kaybedilirse ETH 1,491 dolara kadar düşebilir.

Ethereum’un fiyatı 1,700 doların üzerine çıkamıyor ve bu da düşüş eğiliminin devam etmesine neden oluyor. Fiyat %2,53’lük bir düşüşün ardından 1,600 doların üzerindeki talep bloğuna girdi.

Daha önce talep işaretli bölgenin derinliklerine giren ETH fiyat hareketi, uzun kuyruklarla daha düşük fiyat reddini gösteriyor. İndirimli fiyatla kazançlı bir varlık haline gelen Ethereum, satıcıların da yorulması nedeniyle kısa bir toparlanma şansı buluyor.

Ethereum ETH

Kısa vadeli destek trend çizgisini kıran ETH fiyatı, kapanışı 1634 dolarda yapmadan önce 1,581 dolara düştü. Düşük seviyelerdeki yüksek taleple Ethereum daha fazla düşüşten kaçınmak için bazı fırsatlar bulabilir.

Şu anda ETH fiyatı, dün geceki %2’lik düşüşün ardından gün içinde elde ettiği %0,37 oranlık kazancın ardından 1,640 dolar civarında işlem görüyor.

Fiyat düşüyor

Open interest, belirli bir türev varlığına ilişkin ödenmemiş sözleşmelerin (hem uzun hem de kısa) sayısıdır. Açık pozisyonların artması, daha fazla insanın bahis oynadığı anlamına gelir ve bu da daha fazla volatilite ve likiditeye yol açabilir. Bu genellikle belirlenen trendin devamı anlamına gelir.

Ancak Ethereum’un Open Interest’inin (OI) 5,125 milyar dolardan 3,604 milyar dolara düşmesi, yatırımcıların vadeli işlem pozisyonlarını kapattığı anlamına geliyor. Bu, pozitif yönde ani bir fiyat hareketi ile kısa süreli bir sıkışmaya neden olabilir.

Ethereum bir toparlanma yapabilir mi?

Son düşüşe rağmen ETH fiyatı, 1,600 dolarlık talep bloğundan daha düşük fiyat reddini öne çıkarıyor. Dahası, teknik göstergeler arz akışını absorbe edecek sağlam bir satın alma baskısını yansıtıyor.

4 saatlik grafikteki düşüş eğilimini göz ardı eden günlük RSI çizgisi, yükseliş eğilimini yansıtarak olumlu eğilimini sürdürüyor. Hatta 1,600 dolarlık talep bloğunda sağlam bir satın alma baskısını da vurguluyor. Dahası, MACD göstergesi de yükseliş eğilimi gösteriyor ancak pozitif uyumu sürdürmekte zorlanıyor.

Bu nedenle 4 saatlik grafik, 1,600 dolardan geri tepme toparlanmasıyla birlikte yükseliş eğilimi gösteren bir Ethereum fiyat tahmini veriyor. Başlangıç ​​hedefleri 1,700 dolar ve 1,790 dolar olan yükseliş trendi, kırılan destek trend çizgisini yakında yeniden test edebilir.

Öte yandan, 1,600 dolar seviyesinin kaybedilmesi durumunda Ethereum fiyatı 1,500 dolara doğru bir düşüş yaşayabilir.

Coinpedia

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin