featured

Bitcoin Cash fiyatı 200 doların altına düştü: BCH için en kötüsü bitti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı haziran ayındaki yıllık en yüksek seviyesinden bu yana düştü. Neredeyse 150 dolarlık yatay destek alanına ulaştı. Düşüşe rağmen günlük zaman dilimi, fiyatın dibe vurduğu ve yakında kırılacağı olasılığı için umut veriyor.

Bitcoin Cash fiyatı hâlâ en düşük seviyeye inmedi!

BCH için haftalık zaman dilimi teknik analizi, fiyatın ocak ayında uzun vadeli azalan direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor. Kırılmadan önce bu hat 623 gündür yerinde duruyordu. Başlangıçta artışını sürdürmekte zorlanan BCH, haziran ayında yükselişe geçti ve 329 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak fiyat o zamandan beri düştü. Düşüş, 300 dolarlık alanı direnç olarak doğruladı.

Aşağı doğru hareket devam ederse en yakın destek 150 dolardır. Destek alanı mevcut fiyatın yüzde 20 altındadır. Öte yandan 300 dolar alanına tekrar ulaşmak için yüzde 60’lık bir artış gerekecektir.

Bitcoin

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) belirsiz bir okuma verir. RSI, tüccarlar tarafından bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu değerlendirmek ve bir varlığın biriktirilip biriktirilmeyeceğini veya satılıp satılmayacağını belirlemek için kullanılan bir momentum göstergesidir.

50’nin üzerindeki okumalar ve yükseliş eğilimi, boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterirken 50’nin altındaki okumalar bunun tersini gösterir. RSI düşerken hâlâ 50’nin üzerindedir. Bu karışık işaretler belirsiz bir eğilim yaratmaktadır.

BCH fiyat tahmini: Fiyat kırılacak mı?

Günlük zaman diliminin analizi karışık bir görünüm sunuyor. Analiz, Bitcoin Cash fiyatının yılın en yüksek seviyesinden bu yana azalan paralel bir kanalda düştüğünü gösteriyor. Bu kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Sonuç olarak bu kanaldan bir kopuş gelecekteki en olası fiyat senaryosu olacaktır.

17 Ağustos’ta Bitcoin Cash, kanalın destek çizgisinde (yeşil simge) sıçrayarak uzun bir alt fitil oluşturdu. Kısa bir süre sonra 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesini 181 dolardan geri aldı.

Fibonacci geri çekilme seviyeleri teorisine göre bir yönde önemli bir fiyat değişikliğinin ardından, fiyatın kısmen önceki bir fiyat seviyesine dönmesi beklenir. 0,618 Fib seviyesi, düzeltmelerin en sık sona erdiği yerdir. Fiyat bunun üzerinde kalırsa kanaldan bir kopuş beklenecektir. Bu durumda 300 dolar direnç alanına yüzde 60’lık bir artış gerçekleşebilir.

Günlük RSI düşerken aynı zamanda yerel diplerle ilişkili bir işaret olan aşırı satım (yeşil daire) da görülüyor.

Bitcoin Cash için yükseliş fiyat tahminine rağmen kırılamaması muhtemelen 150 dolar yatay destek alanında bir düşüşe neden olacaktır. Bu alan eylül ayının başında kanalın destek hattıyla çakışıyor ve bu da dokunulması için olası bir zaman hâline geliyor.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin