featured

Ethereum (ETH) karmaşık sinyaller veriyor: Ekosistemdeki son gelişmeler fiyatı yükseltmeye yetecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un (ETH) fiyatı 1,600 dolar seviyesinden kopmaya çalışırken, sürekli konsolidasyon nedeniyle yatırımcıların hayal kırıklığına uğramasına neden oluyor. Bununla birlikte, son saatlerde çeşitli zincir üstü göstergeler, Ethereum’un azalan volatilitesine rağmen çelişkili sinyaller gösterdi. Sonuç olarak, önümüzdeki hafta ETH için güçlü bir fiyat hareketi olasılığı artıyor.

Ethereum’un arz miktarı 1 ayın en düşük seviyesine ulaştı

Glassnode verilerine göre, son saatlerde kısa vadeli ETH sahiplerinin faaliyetlerinde kayda değer bir artış yaşandı. Zincir içi veriler, en son bir hafta ila yalnızca bir gün önce aktif olan ETH arzı miktarının artık bir ayın en düşük noktasına ulaştığını gösteriyor. 1 günlük hareketli ortalamanın (MA) 926.194,509 ETH’ye düşmesi, Ethereum’un zincir içi aktivitesinde bir duyarlılık değişikliği olduğuna işaret ediyor.

Ethereum ETH

Bir hafta veya daha kısa bir süredir hareket etmeyen kısa vadeli sahipleri tarafından tutulan daha az sayıda ETH token’ı, sahiplerin varlıklarını elinde tutmak yerine aktif olarak alım satıma katıldığını gösteriyor. Bu, kısa vadeli ticaretin arttığının veya kısa vadeli yatırımcılar arasında duyarlılıkta bir değişimin işareti olabilir. Dolayısıyla fiyat yükselişe geçtiği zaman satışlar gelebilir.

Ancak Santiment verilerine göre dikkat çekici bir gelişme var. Ethereum’un ortalama işlem ücreti dokuz ayın en düşük seviyesine ulaşarak 1,15 dolar seviyesine ulaştı. Bu veri, en son 26 Aralık 2022’de görülmüştü. Santiment’e göre geçmiş veriler, ETH işlem için daha uygun fiyatlı hâle geldiğinde altcoin’in faydasının artma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Layer-2 çözümleri Ethereum ağında işlemlerin büyük bir bölümünü kapsamaya devam ettikçe ortalama işlem ücretleri daha da önemli düşüşler yaşayabilir.

Fiyat için sırada ne var?

Ethereum, 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ile kesişen 1,602 dolar seviyesinde reddedilmeye devam ediyor. Bu da devam eden düşüş eğiliminin ve satıcıların fiyat artışlarından yararlanma eğiliminin sinyalini veriyor. ETH fiyatı son 24 saatte %0,55 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 1,588 dolar civarında işlem görüyor.

Ayılar, fiyatı kritik destek noktası olan 1,570 doların altına çekerek konumlarını daha da güçlendirmeye hazırlanıyor. Bunu başarmaları halinde ETH fiyatında önemli bir düşüş başlayabilir ve 1,531 dolara bir düşüş gerçekleşebilir.

Öte yandan, eğer fiyat mevcut konumundan dönerse veya 1,570 dolar seviyesinden bir toparlanma başlatabilirse, bu durum alıcıların daha düşük fiyat seviyelerinde aktif hâle geldiği anlamına gelebilir. Yenilenen gücün ilk göstergesi, bir atılımla ve 1,623 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanışla ortaya çıkacak ve potansiyel olarak 1,674 dolar seviyesine doğru yükselişin yolunu açacak.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin