featured

Curve DAO (CRV) fiyatında beklenmedik çıkış: Bu şaşırtıcı yükselişin arkasındaki asıl sebep nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Curve DAO (CRV) %14’lük etkileyici bir yükseliş kaydetti. Fiyattaki bu artış, esas olarak gizemli bir balina cüzdanının eylemleri nedeniyle büyük ilgi topladı. Balina, başta dünyanın en büyük kripto para borsası Binance aracılığı ile olmak üzere milyonlarca CRV token’ını aktif olarak satın alıyor ve stake ediyor.

Curve Dao Token CRV

Balina milyonlarca CRV taşıyor

Bu önemli fiyat artışı, Cumartesi günü bir kripto analiz firması olan Look Onchain tarafından vurgulandı.

Firmaya göre bu esrarengiz cüzdan, Binance’ten yaklaşık 4,7 milyon dolar değerinde 10,44 milyon adet CRV token’ı satın aldı. Bu satın almalar son 30 saat içinde gerçekleşti ve kripto para biriminin pazarına önemli bir sermaye akışı gerçekleşmiş oldu.

Özellikle bu cüzdanın eylemlerini diğerlerinden farklı kılan şey, yalnızca satın alınan token’ların hacmi değildir. Aynı zamanda edinilen CRV token’larının önemli bir bölümünü Convex’e yatırma kararıdır. Bu stratejik hamle aynı zamanda cüzdanın amaçları ve Curve DAO Token ekosistemi içindeki potansiyel etkisi hakkında da soruları gündeme getiriyor.

CRV’nin dijital değerden daha fazlasına sahip olduğunu, aynı zamanda Curve Finance’in arkasındaki merkezi olmayan özerk kuruluş olan CurveDAO’nun yönetişim token’ı olduğunu belirtmekte fayda var. CRV token sahipleri ekosistem içerisinde oy kullanma hakkına sahiptir ve Curve Finance’in çeşitli havuzlarına likidite sağlayarak token ücretleri şeklinde ödüller kazanabilirler. Bu nedenle, CRV tokenlarının son zamanlarda Binance’ten saklama dışı bir cüzdana geçişi, token’a olan güvenin arttığını yansıtıyor.

Fiyattaki iyileşme umutları artırıyor

Fiyat, 2023’ün üçüncü çeyreğinde önemli gerilemeler yaşadı ve yılbaşından bugüne toplam %61 oranında bir düşüş kaydetti. Bu keskin düşüş, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından başlatılan eylemler de dahil olmak üzere daha geniş piyasa daralmaları ve düzenleyici engeller nedeniyle daha da kötüleşti.

Token, Temmuz 2023’ün sonlarında meydana gelen kayda değer bir güvenlik ihlalinin ardından başka bir darbeyle daha karşı karşıya kaldı. Bu olayda, bir saldırgan, eski bir Vyper derleyici sürümündeki bir güvenlik açığından yararlandı ve Curve Finance’in likidite havuzlarında 62 milyon dolarlık kayba yol açtı.

Bununla birlikte bu engellere rağmen, fiyatın son rallisi ve balina cüzdanının faaliyeti, kripto topluluğunda önemli bir ilgi uyandırdı. Bu da token’ın potansiyeline olan güvenin yenilendiğini gösterdi.

Curve Dao fiyatı, son 24 saatte %2,68 oranında bir artış yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,47 dolar civarında işlem görüyor. Kripto analisti Nebraskangooner’a göre, 0,45 dolarda bulunan desteğin üzerine tutunabilmesi durumunda altcoin’in fiyatı 0,50 dolar ile 0,55 dolar arasındaki bölgeye yükselebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin