Son Dakika: Ethereum'un İstanbul hard forku tekrar ertelendi!
Son Dakika: Ethereum'un İstanbul hard forku tekrar ertelendi!

Ethereum (ETH) hard fork: Güle güle Constantinople, hoşgeldin İstanbul!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un ilk iki evresinden farklı olarak – Frontier ve Homestead- Metropolis iki bölüme ayrılmıştı: Bizans hard fork ve Constantinople hard fork. Resmi blog gönderisine göre, bu aşama sonunda, Ethereum’un teknik olmayan kullanıcıları için nispeten tam özellikli bir kullanıcı arayüzü yayınladı.

Ethereum birim ödülü 5 ETH’den 3 ETH’ye düştü

Bizans hardfork daha yumuşak güncellemelerden biriydi ve Ethereum [EIP] ‘u geliştirmek için sekiz protokol sundu. Tüm bu protokoller Ekim 2017’de 4.370.000 numaralı blokta gerçekleşti. Yükseltmenin en önemli özelliği, birim ödülü 5 ETH‘den 3 ETH’ye düşüren hash bombasının gecikmesiydi.

Bununla birlikte, Metropolis’in ikinci aşaması olan Constantinople, iki kez başka bir tarihe taşınmasıyla sonuçlanan birkaç engelle karşı karşıya kaldı. Bu güncelleme aynı zamanda Ethereum topluluğunda en çok beklenenlerden biriydi. Güncelleme için ilk teklif, Ethereum’u geliştirmek için beş protokolden oluşuyordu; ana vurgu yine hash oranının geciktirilmesine ve blok ödülünün 3 ETH’den 2 ETH’ye düşürülmesine odaklandı.

Ethereum’un Constantinople hard forku

Son hard fork 28 Şubat 2019’da gerçekleşti

Ropsten Testnet Constantinople hard fork’u sırasında karşılaşılan sorunlar nedeniyle güncelleme bir kez ertelendi. İkincisi, önerilen iyileştirme protokollerinden birinin Reentrancy saldırısına yol açtığı keşfedildi. Bu sefer ise hard fork Şubat 2019’a ertelendi.

Güvenlik açığı sorununu çözmek için ekip, her ikisi de aynı blokta olacak iki sabit fork Constantinople ve St. Petersburg’a karar verdi. Bu ilk güncellemede, önerilen beş protokolün tamamı uygulanacak ve ikinci güncellemede, EIP yönlendirme yöntemi devre dışı bırakılacak veya güncelleme düşürülecek. Daha sonra Vakıf üyeleri müjdeli haberi açıkladı, 28 Şubat 2019’dan hard fork gerçekleşti.

Ethereum’un Constantinople hard forku DoS saldırısı nedeniyle ertelendi!

Hoşgeldin İstanbul!

Şu anda, ekip yaklaşık sekiz ay içinde gerçekleşecek olan bir sonraki hard fork için hazırlanıyor. Raporlara göre, bu hard fork ayrıca Constantinople için yapılan bir teklifi de içerebilir ve Mayıs 2019 kadar İstanbul için tüm öneriler toplanacak.

Temmuz 2019’da, tüm Ethereum müşterileri için İstanbul’un uyumluluğunun yumuşak bir uygulaması uygulanacak ve Ağustos 2019’da ise Testnet güncellemesi yapılacak. Son olarak, hard fork’un Ekim 2019’da tamamen çalışması bekleniyor.

Pipeline’daki diğer güncellemeler

İstanbul’un yanı sıra, ekibin odaklandığı diğer güncellemeler Ethereum 2.0 veya Serenity ve son aşama olan ProgPow’un uygulanması.

Programlı Çalışma Kanıtı olarak da bilinen ProgPow, Ethereum madenciliği topluluklarının beklediği güncellemedir. Merkezileşme konusunda artan endişeler nedeniyle, bu uygulamanın ASIC madencileri üzerindeki kontrolünü azalttığı ve toplumun GPU madencilik bölümünü desteklediği söyleniyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin