featured

Ethereum (ETH) fiyatı sallantıda: Vitalik Buterin’in 600 ETH transferi piyasada neleri değiştirecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, Pazartesi günü yaklaşık bir milyon değerinde 600 ETH token’ını kripto para borsası Coinbase’e transfer etti. Hareket, ETH fiyatının daha geniş kripto pazarında yakın zamanda yaşanan bir satışta %10’dan fazla düşmesinin ardından geldi. Analistler ve piyasa uzmanları, şimdi Ethereum’un temel destek noktasının altına düşmesi durumunda büyük ölçüde çökmesini bekliyor.

Ethereum

Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin ETH satıyor

PeckShieldAlert’in verilerine göre Vitalik Buterin’e bağlı bir cüzdan adresi, 21 Ağustos’ta Coinbase’e yaklaşık 1 milyon değerinde 600 ETH aktardı.

Tipik olarak, Vitalik Buterin ve Ethereum Vakfı tarafından yapılan büyük hareketlerin ardından ETH fiyatında büyük bir düşüş gerçekleşir. Son transferin arkasındaki neden bilinmemekle birlikte, bazıları Vitalik Buterin’in başka bir büyük satış yaptığı yönünde spekülasyon yapıyor.

Shanghai yükseltmesinden sonra, Ethereum ekibi Cancun yükseltmesi üzerinde çalışıyor. Bu yükseltme, hesap soyutlaması getirirken aynı zamanda ölçeklendirmeyi ve depolama etkinliğini artıracak.

Popüler kripto analisti Ali Martinez, ETH fiyatının 1,550 doların altına düşmesi durumunda önemli bir düzeltme öngörüyor. Bu kritik desteğin kaybedilmesi durumunda %37-%45 arası bir düzeltme gelebilir. Bu da fiyatın 1000 doların altına düşme riskinin çok yüksek olduğu anlamına gelmektedir.

Grafik yapısı gerçekten zayıf olduğu için Ethereum bir kırıma noktasında. 1,600 dolar ile 1,550 dolar aralığının altına bir kırılma gerçekleşmesi durumunda ETH büyük bir çöküş yaşayabilir. Ayrıca, Ethereum ağ temelleri de gecikti. Aktif ETH adreslerinin aylık ortalaması yıllık ortalamanın altında. Bu da zincir üzerinde sınırlı aktivite olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu, azalan ağ sağlığının ve kullanımının yaygın bir göstergesidir.

ETH fiyatı son 24 saatte %0,5 oranında küçük bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 1,670 dolar civarında işlem görüyor. Ayrıca, son 24 saatte işlem hacmi de %7 oranında azaldı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin