featured

Cardano fiyatı 0,28 doları geri kazanmayı hedefliyor! ADA için bu yükseliş mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano [ADA] ağustos ayının üçüncü haftasında (13-20 Ağustos) yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti. Analiz platformu TradingView’e göre yalnızca 17 Ağustos’ta altcoin yüzde 7 değer kaybetti ve 0,24 dolara geriledi. Ancak Cardano’nun toparlanması 18 Ağustos’tan itibaren başladı.

Bu arada Bitcoin [BTC] 25 bin dolarda gevşedi ve iki günlük mum çubuğu seansının 26 bin doların üzerinde kapandığını gördü. Haftalık mum çubuğunun 26 bin doların üzerinde kapanması, 21 Ağustos’tan itibaren 26 bin doların üzerinde yükseliş ivmesini doğru çıkarabilir.

ADA fiyatının yükselmesinin önündeki genel engeller…

ADA Cardano

Altcoinin 18 Ağustos’taki genişletilmiş düşüşü, BTC’nin 26 bin dolar civarında sabitlenmesiyle 0,24 dolarda azaldı. Haziran ayının ikinci yarısında bir önceki direnç seviyesi olan 0,2756 doların altına düşmesi, ADA’nın haziran ve temmuz kazançlarını tersine çevirdiği anlamına geliyordu.

Önceki 0,2756 dolar direncinin altında 0,267  – 0,274 dolar (kırmızı) arasında bir H4 düşüş emri bloğu mevcut ve bir kez doğrulandı. Yazım sırasında, fiyat hareketi tekrar düşüş OB’sine geriledi, ancak fiyat dengesizliğine ve 0,265 – 0,267 dolar (beyaz) FVG’ye düştü.

FVG bir yükseliş ve alım bölgesi olabilir. Ancak boğalar H4 düşüş OB’sinin çifte barikatının ve 0,2756 dolar direncinin üzerine çıkarlarsa bir avantaja sahip olabilirler. Eğer öyleyse bir sonraki hedef 0,290 dolar ve 0,300 dolar olacaktır.

Ancak Denge Hacmindeki (OBV) hafif artışa rağmen RSI 50 nötr işaretinin üzerine çıkmadı. Bu durum, küçük talebin yazının yazıldığı sırada alıcıların avantajını teyit edecek kadar güçlü bir satın alma baskısı olmadığını gösteriyor.

Dolayısıyla çifte barikattaki bir geri dönüş, ADA’yı 0,26 dolarlık acil desteğe ayarlayabilir.

Cardano alıcıları piyasa kontrolünü ele geçirdi!

Coinalyze’e göre, CVD (Kümülatif Hacim Deltası) 18 Ağustos Cuma günü istikrarlı bir şekilde yükseldi ve alıcıların aynı günden itibaren piyasa üzerinde çok az kontrol kazandığına işaret etti. Ancak Açık Faiz (OI) oranları benzer bir coşku kaydetmedi. Ağustos ortasındaki 120 milyon dolar seviyesinden düşen OI 17 Ağustos’ta (Perşembe) 100 milyon doların altına indi.

ADA fiyatı, perşembe günü ile bu yazının yazıldığı tarih arasında 89 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında dalgalandı. Bu eğilim, türev piyasasında ADA’ya yönelik durgun talebi gösteriyor ve bu da boğalar için çifte engeli daha zor hâle getirebilir.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin