featured

Ethereum (ETH) düşüşünü fırsata çevirmenin yolları: İşte, gözden kaçırılmaması gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Santiment verilerine göre, Ethereum (ETH) fiyat düşüşü, uzun süredir ETH tutulan eski cüzdanlardaki önemli bir hareket ile aynı zamana denk geldi. Bu, uzun vadeli ETH yatırımcılarının teslim olmaya ve pozisyonlarından çıkmaya başlayabileceğini gösteriyor.

Bugün erken saatlerde Ethereum 1,580 doların üzerine çıkma girişiminde bulundu ancak ayılar bu hamleye hızla karşılık verdi.

Ethereum düşüyor

Santiment, bugün bir Twitter (X) gönderisinde Ethereum’un son zamanlarda önemli bir değer düşüşü yaşadığını ve 12 Mart 2023’ten bu yana görülmeyen bir seviye olan 1,540 dolara düştüğünü paylaştı. Bu fiyat düşüşü, uzun süredir ETH tutulan eski cüzdanlardaki kayda değer bir hareket ile aynı zamana denk geldi.

Durağan ETH sahipliğindeki bu değişim, gönderiye göre uzun vadeli yatırımcıların muhtemelen devam eden fiyat düşüşü nedeniyle teslim olmaya ve pozisyonlarından çıkmaya başlayabileceğini gösteriyor. Bu durum, dolaşımdaki Ethereum token’larının ortalama yaşının azalmasıyla daha da vurgulandı.

Ethereum

Santiment ayrıca, bu tür kapitülasyon işaretlerinin genellikle piyasadaki potansiyel dönüşlerin göstergesi olarak hizmet ettiğini ve zayıf ellerin varlıklarını satması nedeniyle dibe yaklaşılabileceğinin sinyalini verdiğini de paylaştı. CoinMarketCap’e göre son 24 saatlik ticarette en büyük altcoin’in fiyatı %2’den fazla düştü ve bu yazının yazıldığı sırada 1,580 dolar civarında işlem görüyor.

Son 24 saatte ETH fiyatı kritik destek noktası olan 1,580 doların altına geriledi ve dünkü işlem seansını da bu seviyenin altında tamamladı. Bugünün erken saatlerinde Ethereum bu önemli seviyenin üzerine çıkma girişiminde bulundu ancak ayılar bu hamleye hızla karşılık vererek kripto para biriminin fiyatının geri çekilmesine neden oldu.

Fiyatın, 1,580 dolar seviyesini geri alamaması ile dün daha az bir düşüş kaydetti. Bu, son iki haftadır ETH’nin günlük grafiğinde oluşan düşük yükseklerle birleştiğinde alçalan bir kama modelinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu yükseliş grafiği modeli, Ethereum fiyatının yakın gelecekte yükselişe geçme potansiyelini gösteriyor.

Bu yükseliş modeli onaylanırsa fiyat 1,580 dolar eşiğini aşabilir ve önümüzdeki iki hafta içinde daha fazla yükseliş olasılığı ortaya çıkabilir. Bu yukarı yönlü ivme devam ederse gözde altcoin, 1,690 dolarda bulunan direnç noktasını desteğe çevirebilir. Bu seviyenin desteğe dönüşmesi durumunda ise yukarı yönlü sıradaki hedef 1,775 dolar seviyesi olacaktır.

Ancak ETH’nin günlük grafiğindeki teknik göstergeler şu anda düşüş eğilimine işaret ettiğinden bu modelin doğrulanmasının birkaç gün sürebileceğini belirtmekte fayda var. Çünkü, 9 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA), 20 günlük EMA’nın altında konumlanıyor. Bu da fiyatın kısa vadede düşüşe devam edebileceğinin bir işaretidir.

Ek olarak, günlük MACD çizgisinin sinyal çizgisinin altına geçmesiyle yakın zamanda düşüş yönlü bir teknik bayrak tetiklendi. Bu teknik sinyaller doğrulanırsa Ethereum daha fazla düşüş yaşayabilir. Böyle bir senaryoda fiyat önümüzdeki günlerde 1,480 dolara kadar düşebilir.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin