Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini
Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini

Borsalar alarmda: Ethereum (ETH) ağında büyük güvenlik açığı tespit edildi! Fiyat bundan zarar görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ETH/USD paritesi ayın en düşük seviyesi olan 112,89 dolar seviyesine geriledi. Level K şirketi, Ethereum (ETH) Blockchain’de ciddi bir kusur buldu.

Ethereum (ETH) fiyat grafiği
Ethereum (ETH) fiyat grafiği

Güvenlik açığı, Ethereum (ETH) fiyatı üzerinde baskı oluşturabilir

Ethereum, Perşembe gününden bu saate kadar %10’luk bir düşüşle 112,89 dolar seviyesini gösteriyor. 12,5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip üçüncü en büyük kripto para, erken Asya saatlerinde 118,24 dolara ulaştı.

Ethereum Blockchain’indeki en büyük savunmasızlık ile ilgili bir haber, piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para üzerinde baskı oluşturabilir.  Ethereum akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan projelere odaklanmış geliştiricisi Level K, Ethereum ağında bazı kötü niyetli kişilerin ETH alırken büyük miktarda ETH tabanlı GasToken üretebilmesine olanak tanıyan bir güvenlik açığı olduğunu tespit etti.

Bu açık sadece ETH’yi risk altına sokmuyor

Bu açık ETH transferlerinde ortaya çıkıyor ve kötü niyetli kişi, işlemi yapan kullanıcıyı veya borsayı eğer herhangi bir GAS limiti belirlememişler ise bir ödemeye borçlu bırakabiliyor. Ayrıca bu açık sadece ETH’yi risk altına sokmuyor. Ethereum tabanlı ERC-20 ve ERC-721 tokenlerini de içeriyor. Level K konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

GasToken, Ethereum’daki depolamada geri ödeme mekanizmasından yararlanan, GAS fiyatı düşük olduğunda kullanıcıların GAS depolamasına ve GAS fiyatının yüksek olduğu durumlarda GAS iadesi almasına izin verir. ETH’yi alırken büyük miktarlarda GAS Token atmak, kârlı bir saldırı olabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin