Ethereum çok sert çakıldı: Günlük kayıp yüzde 30'u geçti
Ethereum çok sert çakıldı: Günlük kayıp yüzde 30'u geçti

Ethereum düşüş sebebi ICO kaynaklı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum hala düşmeye devam ediyor. Aynı zamanda kripto piyasasında Ethereum konusundaki karamsarlık devam ederken satış pozisyonlarının artışı da Ethereum düşüş sebebi olarak görülüyor.

Ethereum ile ilgili kesin bir şey var ki; O da ICO satışlarının Ether fiyatında kesinlikle olumlu bir etkisi olmadığı yönünde.

Ethereum’un talihinin Mayıs ayında tersine dönmesi ile birlikte o günden beri kripto paranın düşüşünün devam ettiğini gözlemliyoruz.

Aslında bu dramatik ters dönüş hâlihazırda çoğu kripto paranın yaşadığı bir trend dönüşü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu düşüş eğilimine Ether özelinde bakarsa durumun piyasanın ikinci büyük kripto parası için daha kötü bir hâl aldığını görüyoruz.

Sadece yakın geçmişteki haftalara bakarsak ETH/USD paritesinin yüzde 33 oranında bir düşüş yaşadığını görürüz. Şu an ise piyasa yatırımcılarının aklında Ethereum ile ilgili tek bir soru bulunuyor.  “Neden?”

Ethereum düşüş sebebi açılan satış pozisyonları ile direkt ilgili

Bazıları, kısa süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan kısa pozisyonlardaki (satış pozisyonları) yükselişe işaret ediyor. Bununla birlikte, hack raporundan ulaşılan bilgiye göre yalnızca Bitfinex’de Ether için 208.689 kısa pozisyon bulunduğu açıklandı. Kırılan bir önceki rekor ise yaklaşık olarak 5000 kadardı.

Bitmex’in 100x’lik kaldıraçlı satış işlemine izin veren ETH sürekli takas işlemleri de düşüşe yardımcı olan başka bir faktör olarak görülebilir. Konu ile ilgili dikkat çekici bir twit ise, Ağustos ayında bu tarz ETH sözleşmelerin başlamasından bu yana kripto paranın yaklaşık yüzde 57 oranında düştüğünü belirtiyor. Ethereum düşüş sebebi olarak satış pozisyonları ön planda olsa da diğer dikkat çeken bir konu ise ICO’ların son durumları.

Son haftalarda görülen düşüşte ICO’ların etkili olabileceği düşünülüyor

Bununla birlikte, özellikle bu haftaki Ether düşüşüne tanıklık edenler, bunun nedeninin ICO’lar ile ilgili olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu konusunda neredeyse hem fikir oldular. Bu durum ICO satışlarının sonsuza dek sürmeyeceği konusunda bir uyarı mahiyeti de taşıyor. Diğer bir deyişle tüketicilere ümit vaat eden bazı projelerin belli bir tarihten sonra satamayacağı iddiası ile ileri sürülen bir konu.

ETH tepe noktasında zirve yapmışken fon toplayan projelerin, düşen fiyattan dolayı kârlarının azaldığı ve artık satışlarını azaltma veya bitirme noktasına gelmesi şeklinde yorumlanabilir. Ne yazık ki diğerleri için – hodlers ve projeler- daha fazla satış yapmak sıkıntılarını hafifletmeye yardımcı olmuyor.

Bir kripto hedge fon yöneticisi olan Bisco Das,  Bloomberg’e verdiği bir demeçte “ICO çöplükleri” diye özetlediği fikirlerini paylaştı. Ve ancak uzun vadede, Ethereum ağının sahip olduğu projelerin talep görmesi halinde bir toparlanma sürecine girilebileceğini ileri sürdü. Ne yazık ki, kısa vadede bir ihtimal yok gibi görünüyor. Öyle ki GreySpark Partners tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporda, 2014 yılından beri yürürlüğe giren tüm ICO’ların yarısının fon toplayamadığı gözlemlendi.

Şimdi piyasa tarafından umuluyor ki bu azalan getiriler, piyasanın dört gözle beklediği kurumsal paranın tamamen piyasaya girmesi ile potansiyel olarak düzeltilebilir.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin