Testnet'in ardından, Constantinople hard forku ertelenebilir

Ethereum Constantinople hard forku hakkında bilmeniz gereken her şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un dev ekibi, geçtiğimiz günlerde Ethereum Constantinople hard forku konusunda bir toplantı düzenledi. Peki toplantı hakkında bir kripto yatırımcısı olarak ne bilmeniz gerekiyor?

Ethereum Constantinople hard forku ile uzun ömürlü sistem kuracak

“Constantinople” olarak adlandırılan hard fork, Ethereum modelini bir proof-of-work’tan  (ispat kanıtı) proof of stake’e (ispat paradigması) taşımanın bir adımı. Ethereum, Blockchain’ini güvence altına taşıyarak, küresel bir finansal altyapıyı idare edebilen uzun ömürlü bir sistem kurmak istiyor. Ayrıca Ethereum, uygulanabilir bir Blockchain geliştirmenin merkezinde yer aldığına inanıyor.

Tüm bunların ışığında bir yatırımcı olarak bilmeniz gereken önemli noktalar şunlar:

1- Ethereum, gelecekteki planlamalarını önceden haber veriyor

Teminat kanıtı veren modeller, kripto paralardan uzaklaşır. Ancak Ethereum ekibi, “difficulty bomb (zorlu bomba)” olarak adlandırdıkları şeyi, on iki ay boyunca ertelemeye karar verdiler. Bu süre zarfında, ETH, ASIC donanımı dahil olmak üzere, en düşük düzeyde çıkarılabilecek.

2- Blok ödülleri azaltılacak

Madencilik devam edecek olsa da, her ödüllendirilen blok üçte bir oranında azalacak. Bu, proof-of-work defterinin kriptografik bütünlüğünü korumak için madenciliği kullanmayan bir işleme geçme sürecinin bir parçası.

3- ETH fiyatı yükselecek ancak biraz gecikebilir

Yorumcular, ETH’nin piyasa fiyatını artıracak bir hamle olarak, blok maliyetlerini azaltmak için harekete geçti. Bu durum, kısmen madencilerin işletme maliyetlerini karşılamak için satma ihtiyacına bağlı olarak baskı altında alınıyor. Blok ödülündeki düşüş fiyat artışını desteklerken, bu artış uzun zaman ölçeğinde gerçekleşecek ve kripto yatırımcılarının kullanıldığı haftalık piyasa döngüleri yerine birkaç yıla yayılacak.

Constantinople hard forku gerçekleştiğinde, bunlar yürürlüğe gireceği öngörülen başlıca şeyler. Henüz ilan edilmiş bir tarih olmamakla birlikte, iki hafta içinde daha fazla bilgi alınabilecek bir hissedar ve geliştirici toplantısı yapılacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin