YFI Token
YFI Token

YFI token durmuyor! Bitcoin fiyatı üçe katladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz finans (DeFi) protokolü yearn.finance’in yönetişim tokeni olan YFI, dün gece 38.682 dolarla zirveye ulaştı. 11.596 dolarlık Bitcoin fiyatının neredeyse dört katına ulaşan kripto para birimi, BTC tarafından kaydedilen 20.000 dolarlık rekoru da ikiye katlamak üzere.

YFI ve yearn.finance nedir?

yearn.finance, farklı DeFi protokollerinin tüm farklı getirilerini tek bir düzgün web sitesinde toplamasıyla tanınıyor. Protokol ayrıca kullanıcıların birlikte getiri elde ettikleri ‘kasalara’ yatırım yapmalarına olanak tanıyor.

“Yield” kavramı, kripto paralarınızı çeşitli borç verme protokollerine göre ödünç vererek kazanılan faizi ifade ediyor. Kripto paranız için faiz kazanmanın yanı sıra, DeFi için bir tür sadakat programı olan YFI gibi tokenler de kazanabiliyorsunuz.

Yaratıcıları, sahiplerini ağı güncelleme tekliflerine oy vermeleri için yetkilendirmek için yönetişim tokenlerini amaçlasalar da, gerçekte spekülatif varlıklar olarak tutuluyorlar. YFI ise bunların en popülerleri arasında yer alıyor. Metrik sitesi CoinMarketCap’ten alınan verilere göre kripto paranın fiyatı son 24 saatte %66 arttı.

İki günde fiyat 3 kat arttı

Büyüme oldukça çılgınca olarak nitelendiriliyor. Cuma sabahı sadece 14.300 dolar değerinde olan tokenin geldiği nokta uzmanların bile gözlerini yuvalarından fırlatmış durumda. Cuma günü, kripto paranın günlük işlem hacmi 68 milyon dolarken bugün 879 milyon dolar ve artmaya devam ediyor.

YFI tokeninin yan ürünü YFII de bu büyük yolculuğa katıldı. Cuma sabahı 935 dolar değerinde olan token o zamandan beri 5 kattan fazla artarak 5.075 dolara yükseldi.

Her iki tokenin de bu kadar değerli olmasının nedenlerinden biri, sınırlı arzlarına bağlanıyor. YFI’nin toplam arz miktarı 30.000 ve YFII’nin toplam arzı 38.750. Karşılaştırıldığında, Bitcoin 18 milyonluk token arzına sahip.

Bu arada DeFi aktif kullanıcı sayısı da 300 bine dayanmış durumda.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin