ethereum classic vision
Ethereum Classic Vision bir aldatmaca olarak kabul ediliyor

Ethereum forku olduğu söylenen Ethereum Classic Vision’ın bir aldatmaca olduğu iddia ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reddit platformunda yaşadıklarını paylaşan bir kullanıcıya göre Ethereum Classic Vision’ın (ETCV) bir aldatmaca olduğu kabul ediliyor.

Ethereum Classic Vision (ETCV), bir kurban Reddit’te 131 ETH kaybettiğini bildirdikten sonra aldatmaca olarak onaylandı. Ayrıca her iki web sitesi de şu an -https://ethereumcv.io ve https://etcv-wallet.com devre dışı gözüküyor.

Ethereum Classic Vision’ın Ethereum ağındaki ilk fork olduğu iddia ediliyordu

Daha önce, Guarda Cüzdan ekibi, 11 Ocak’ta gerçekleşmesi planlanan Ethereum ağındaki ilk fork olduğu iddia edilen ETCV projesine dair şüphelerini bildirmişti.

Guarda Wallet ekibi, “Ekibimiz tarafından gerçekleştirilen kod üzerinde yapılan analiz, sağlanan kod parçasının aslında özel anahtar verilerinizi Ethereum Classic Vision sunucularında gönderdiğini ve onu bir API tokeni olarak maskeleyeceğini gösterdi” dedi.

Birçok takipçisi olan sahte Twitter hesaplarını kullanarak, katılan herkesin her 1 ETH için 3 ETCV tokeni alacağını duyuruyorlardı.

Konuyu yakında takip eden bir Twitter kullanıcısına (@FlyGuyInTheSky ) göre, ETCV projelerinde birçok sakıncalı durum bulunuyor.

İlk fark ettiği sahtelik ise Twitter hesaplarının tanıtımında ilgi çekmek adına ağırlıklı olarak kadın profilleri kullanmaları.

Kötü niyetli oyuncu tarafından sağlanan ETCV tokenlerinin nasıl alınacağına dair talimat üzerine, “ETH’nizi tuttuğunuz yetkili cüzdanı kullandığınızdan bağımsız olarak, ücretsiz ETCV’niz ilk önce resmi Ethereum Classic Vision cüzdanınıza gönderilecektir. Şu anda bir dizi popüler cüzdan ile görüşmeler yapılıyor. Fork anında, kullanılan algoritmalardaki bazı farklılıklar olması nedeniyle ETCV’leri bu cüzdanlara gönderemeyiz ” şeklinde bir açıklama bulunuyordu.

Bununla birlikte, ETCV’nin hala dikkat çekici uyarılara rağmen, insanları başarıyla tuzağa düşürdüğü görülüyor.

Bir Reddit kullanıcısı olan Chris Brearly’in “https://ethereumcv.io/  web sitesi okunaklı görünüyor ve hatta bir yol haritası ve white list var. Özel anahtarlarınızı çaldıkları ve Eth’nizi kullandıkları ETVC paralarınızı talep etmek/görüntülemek için sizi çevrimiçi cüzdanlarına https://etcv-wallet.com/ yönlendirirler.”  şeklinde bir yorumu bulunuyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin