Ethereum Classic (ETC)
Ethereum Classic geliştiricileri iddia edilen saldırıları reddediyor

Ethereum Classic geliştiricileri iddia edilen saldırıları reddediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Classic (ETC), bugün etrafında gelişen tuhaf gelişmelerle gündemde. ETC token geliştiricileri, şu anda çift harcamanın (double spend) varlığını inkâr etmenin yanı sıra Blockchain’in yüzde 51 saldırıya maruz kalmağını iddia ediyor.

Günün erken saatlerinde ise Coinbase ekibi, Ethereum Classic’in durumu hakkında net bir yazı yayınladı ve tokenin “derin bir zincir düzenlemesi” geçirdiğini iddia etti.

Coinbase’nin detaylandığı twiti şu şekilde:

1.5.2019 tarihinde Coinbase, Ethereum Classic Blockchain’inin çift harcamayı içeren derin bir zincir düzenlemesi olduğunu tespit etti.

Coinbase, kullanıcı tabanını korumak amacıyla, ETC Blockchain’de etkilenen fonların hareketini askıya alarak şüpheli faaliyetlere cevap verdiklerini belirtti. Coinbase güvenlik mühendisi Mark Nesbitt’e göre ETC’nin iş ispatı sistemi (PoW) “Tekrarlanan” blok “yeniden sıralanmasına” izin veren – veya bir grup saldırganın art arda Blockchain işlemlerini değiştirmesine izin veren bir kusur içeriyordu.

Çift harcamanın 450 bin dolar değerinde 88,500 ETC’ye ulaşması ise sorunun daha da büyük olmasına neden oluyor. Saldırgan, borsanın fonların taşınmasını durdurma kararını vermeden önce sonrasında Coinbase tarafından yakalanan işlemleri üretebildi. Ek olarak, Coinbase bu noktada ETC sahtekârlığını ilan eden tek yüksek profilli kripto para borsası.

Ethereum Classic geliştiricileri yüzde 51 saldırı ve cift harcama hakkında fikirlerini yayınlıyor

Bununla birlikte, Ethereum Classic geliştiricileri, bir madencilik havuzunun, şüpheli davranışların bir kısmından sorumlu olduğunu iddia ederek, ağın hash oranının yüzde 50’sinden fazlasını oluşturduğunu ve “çıkarcı madenciliğe” katıldığını iddia ederek iddialara hızlıca cevap verdi. Resmi ETC hesabına göre, geliştiriciler, ASIC üreticisi Linzhi’nin yeni ethash makineleri test etme sürecinde olduğunu ve bunun yüzde 51’lik bir saldırıda doğrudan bir girişim olmasına karşın, yüzde 50’den fazla bir ağ karma oranına yol açtığını iddia ediyorlar. Twit, aynı zamanda Coinbase raporundaki bazı detaylarla çelişen “çifte harcama tespit edilemediğini” belirtiyor:

Son madencilik olaylarına ilişkin. Hashrate’nin nereden geldiği hakkında bir fikrimiz olabilir.

ASIC üreticisi Linzhi, yeni 1.400/Mh ethash makinelerinin testini onayladı #projectLavaSnow

– Büyük olasılıkla çıkarcı madencilik (% 51 saldırı değil)

– Çifte harcama tespit edilmedi (Madenci stokları düşürdü)

– Ethereum Classic (@eth_classic) 7 Ocak 2019

Ethereum Classic geliştirme ekibinin verdiği cevaba rağmen, Coinbase geri adım atmayarak ETC çekim ve yatırım işlemlerini devam ettirmedi. Bunun yerine tokenin ilerleyişini izlemeyi seçti. Yapılan değişikliklerin 450.000 ABD doları tutarında çift harcamaya yol açtığına dikkat çekmesine rağmen, kripto borsası “bu çifte harcamaların hedefi olmadığı ve hiçbir fonun kaybedilmediği” sonucuna varıyor. Bu ise ETC ekibinin yorumlarıyla örtüşüyor.

Bu arada piyasa kapitalizasyonuna göre on sekizinci en büyük coin olan ETC, muhtemel saldırı ve çifte harcama haberi sonrasında yazım esnasında yüzde 8’e yakın düşüş gördükten sonra şu an bu oran yüzde 6 kayıp olarak gözüküyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin