Ethereum Classic atlantis hard forku
Ethereum Classic, Atlantis hard forku başarıyla tamamladı

Ethereum Classic, Atlantis hard forku başarıyla tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Classic tarafından tamamlanan Atlantis hard forku, altcoin’in işlevselliğini ve Ethereum ile uyumluluğunu geliştirmeyi amaçlıyor.

Ethereum Classic, uzun zamandır beklenen Atlantis adlı hard forkunu tamamladı. Ağ bloğu 8.772.000 yükseklikte çatallandı ve blok zincirde yeni güncellemeler gerçekleştirildi.

Coindesk’in de bildirdiği gibi, hard fork 12 Eylül – 13 Eylül 2019 tarihleri ​​arasında planlandığı gibi tamamlandı. Daha önce yaz aylarında yapılmaya başlanmıştı ancak özellikle EIP 170’in üzerinde çok sayıda anlaşmazlık vardı.

Haziran ayında, geliştiriciler hard forku, 8.75 milyon bloğa koymayı düşünüyorlardı ve 15 Eylül’de çalışacağını tahmin ediyorlardı. Bununla birlikte, ETC Laboratuarları daha sonra ilgili tarafların ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunu çözmek için blok sayısını arttırdı.

Şimdi, hard fork başarıyla tamamlanmasının ardından, Coinbase, Poloniex, Binance, Bittrex, Kraken, Shapeshift ve OKEx gibi borsalardan destek aldı.

Ethereum Classic Atlantis Hard Fork ile işlevselliği artırıyor

Atlantis hard forku, altcoin’in işlevselliğinin ve Ethereum (ETH) ile uyumluluğunun geliştirilmesini amaçlıyor.

Ethereum Classic Labs tarafından yayınlanan bültene göre, Atlantis yükseltmesi, kararlılık (EIP 100), Op-kod yükseltmeleri (EIP 140, 211 ve 214), önceden derlenmiş sözleşmelerden (EIP 140) oluşan 10 Ethereum İyileştirme Teklifinden (EIP) oluşuyor.  zk-Snarks’ı (EIP 196 ve 197), performansla ilgili iyileştirmeleri (EIP 161 ve 170) ve daha fazla güvenliği (EIP 658) geliştirmek için önceden derlenmiş sözleşmeler içeriyor.

Güncelleme ayrıca, her iki ağda da maksimum uyumluluk sağlayan Ethereum’un Bizans ve Spurious Dragon protokol yükseltmelerini de kapsamına aldı.

Ethereum Classic Kooperatifi İcra Direktörü Bob Summerwill şunları söyledi:

Atlantis hard fork, Ethereum Classic için ileriye doğru büyük bir adım. Ethereum ile çok daha fazla uyumluluk ve birlikte çalışabilirlik sağlayacak ve dApp’leri zincirler arasında taşımayı kolaylaştıracak. ETC gibi merkezsiz bir topluluktaki paydaşlar arasında fikir birliğine varmak kolay değil, ancak iletişim kurmaya devam ettik ve yaptık. Burada başardıklarımızla herkes gurur duyabilir.

Girişim muhtemelen ağlar arasında daha güçlü bir ortaklığa yol açacak. Bu durumda, işbirliği sonuçları kesinlikle etkileyici olacak.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin