Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı
Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı

Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020’nin başından bu yana büyük tıkanmalar gören ve akıbeti merak konusu haline gelen Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler, tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.

Ethereum tarayıcısı Etherscan tarafından sağlanan verilere göre, 17 Eylül’de Ethereum ağındaki günlük işlem miktarı 1.406.000’e ulaştı. Gelinen nokta Ethereum ağında şimdiye kadar kaydedilen en yüksek günlük işlem sayısı olarak kayıtlara geçti.

Ethereum işlem ücretleri en son 2018’de bu seviyeye yaklaşmıştı

Etherscan’a göre, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi 4 Ocak 2018’de, günde yaklaşık 1.350.000 işlemle görülmüştü.

Günlük Ethereum işlemleri
Günlük Ethereum işlemleri

Merkezsiz finans (DeFi) uygulamalarında devam eden önü alınamaz yükseliş, günlük ETH işlemlerinin yeni tarihsel zirvesinde en büyük payın sahibi olarak görülüyor.

DeFi endüstrisi bu yıl muazzam bir şekilde büyüyor ve piyasada kilitli toplam değer Ağustos 2020’de 9 milyar dolara ulaştı. Binance ve OKEx gibi bir dizi büyük küresel borsa da bu trendden payını almak için birçok DeFi tokenini listeliyor.

DeFi endüstrisi ağ için dönüm noktası haline geldi

Bugüne kadar çoğu DeFi uygulaması Ethereum ağı üzerine inşa edildiği için DeFi endüstrisindeki artış, önemli düzeyde tıkanıklığa ve ölçeklenebilirlik sorunlarına yol açtı. ETH ağ komisyonları veya gaz ücretleri de neticede keskin bir artış gördü. Öyle ki Ethereum madencileri 1 Eylül’de tek bir saatte 500.000 dolar kazanarak erişilmesi güç bir rekora imza attı.

Uniswap’in UNI token lansmanının ardından, ETH işlem ücretleri bugün, saatte neredeyse 1 milyon dolara yükseldi. Ethereum ağındaki GAS ücretleri artarken Coinbase’in kurumsal ticaret kolu Coinbase Pro da müşterilerinden GAS ücretleri ve para çekme ücretleri ödemelerini istemeye başladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin