Uniswap’in günlük ücret üretimi zirvede - ne anlama geliyor?
Uniswap’in günlük ücret üretimi zirvede - ne anlama geliyor?

Ücretsiz token dağıtan Uniswap UNI havuzları İlk 24 Saatte devasa rakamlara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uniswap, yerel UNI tokenını ve likidite madenciliği ödüllerini açıklamasından bu yana ilk 24 saatte, dört havuzda 750 milyon doların üzerinde fon topladı.

UNI şu anda DeFi’deki en ilgi çekici olay haline geldi. Konu o kadar sıcak ki, son gündeki işlemler için dört haneli Gwei (gaz) ücretleriyle sonuçlanan bir gaz fiyatının oluşmasına neden oldu.

1 Eylül’den önce likidite sağlamış olanlar arasında ücretsiz UNI talep etmek ve dört yeni likidite havuzundan token kazanmak için likidite yatırmak konusunda bir yarış söz konusu.

Geçtiğimiz gün, bu dört havuz, aralarında bir milyar doların dörtte üçünden fazla likidite biriktirdi. ETH / WBTC havuzu, toplanan rakamın % 50’sine yakın olarak en popüler olanı. Diğer üç havuz, ETH / DAI, ETH / USDC ve ETH / USDT, her biri ortalama olarak yaklaşık 170 milyon dolar ile eşit bir şekilde bölünmüş vaziyette.

Her havuz, likidite sağlayıcıları arasında bölünmüş olarak haftalık 583.333 UNI alacak. Duyuruya göre, bu havuzlar 17 Kasım’a kadar madencilik yapmaya devam edecek.

Uniswap pools

Gaz ücretlerine hazırlanın!

En son DeFi çılgınlığı sadece bir günlük olduğundan, bu acı verici işlem ücretlerinden kaçınmak istiyorsanız, bu havuzlara para yatırmanın en iyi zamanı şu an olmayabilir. Ancak, UNI’yi kazanmak için 60 günden az gün kaldığından zaman çok önemli.

Örnek olarak Beincrypto süreci ve gaz ücretlerini araştırmak için bu havuzlardan birine para yatırdı. Metamask’ı Uniswap borsasına bağladıktan sonra, kullanıcılar işlem yapmak için bir stablecoin kullanımına izin vermeli. Gaz ücreti çok fazla değildi ancak işlem birkaç saat sürdü.

ETH/USDT olarak işlemi yaptığımız için bu durumda 10 ETH kullanılarak 15 $’lık gaz ücreti söz konusu oldu. Daha sonra havuza yatırılan bir likidite sağlayıcı token depozitosu, yaklaşık 15 dolarlık başka bir gaz ücreti ile sonuçlandı.

Bu işllem yapıldıktan sonra UNI kazanmaya başlayabilirsiniz. 10 ETH’nin yaklaşık olarak 3.860 dolar olduğu hesaba katıldığında para yatırma anında iade oranı haftada 28 UNI şeklinde.

UNI hacim ve piyasa değeri artışları

BitInfoCharts’a göre geçen gün bu işlemi yapan binlerce DeFi kullanıcısı oldu. Bu işlemlerin yapılması neticesinde de ortalama gaz fiyatının 12 dolara yükseldiği görüldü.

Ücretsiz UNI airdrop’larını alanların çoğu muhtemelen onları satmış olabilir. Bu nedenle token fiyatı ilk pump hareketinin ardından sabit kaldı. Uniswap.info, yazının yazıldığı sırada UNI fiyatlarının 4,56 $ civarında seyrettiğini bildiriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin