featured
Ethereum hiçbir zaman 13k altına inmemişti

Ethereum arzı tarihte ilk kez 13 binin altına düştü: Peki bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası bugün bir anda tepe taklak oldu. Bitcoin dakikalar içinde 400 dolardan fazla değer kaybetti. Bu olaylar özellikle güzel geçilen bir haftadan sonra boğaların geleceği düşünülürken yaşandı. Ancak kısada sürese boğalar geçtiğimiz haftada kripto paraları hareketlendirdi. 17 Şubat’ta pazar yeşile döndü ve Ethereum yüzde 10’dan fazla değer kazandı. Bugüne kadar, kripto pazarı yeşil seyrediyordu. 17 Şubat’ta 120 dolardan başlayan fiyat yükselişi, son altı günde %24 artarak en yüksek seviyesi olan 149 dolara ulaştı.

Ethereum hiçbir zaman 13k altına inmemişti

Aynı gün başka bir önemli gelişme daha yaşandı. 17 Şubat’ta, Ethereum 12.989 Eter arzı ile tarihteki en düşük seviyesini gördü. Etherscan verilerine göre, Ethereum arzı hiçbir zaman 13k altına inmemişti

eToro kıdemli analisti Mati Greenspan, Boxlive.TV’ye verdiği röportajda, Constantinople  gecikmesi nedeniyle, Ethereum arzının azaldığını söyledi.

Arz ve talep ekonomisi burada bir rol oynamaktadır. Eğer talep arzı aşarsa, fiyatlar artar ve arz belirli bir ürüne olan talebi aşarsa, fiyatlar düşer. Ethereum söz konusu olduğunda, arzın düşmesine rağmen talebin sabit kaldığı ve bunun sonucunda fiyatın yükseldiği söylenebilir.

Bununla birlikte, yeni Ethereum arzının daralması nedeniyle, hash oranının Aralık 2017 ortasında en son kaydedilen 140 TH’ye dönmüş durumda. Hatta 6 Şubat’ta 139 TH’ye kadar düştü.

Ethereum hash hızı, kaynak: Etherscan
Ethereum hash hızı, kaynak: Etherscan

Yazım sırasında Ethereum 140,75 dolardan işlem görmekte olup, Coinmarketcap tarafından sağlanan 24 saatlik verilere göre, %-10,83 değer kaybı yaşadı. Ethereum Constantinople hard forku 28 Şubat’ta piyasaya sürülecek olması nedeniyle, ETH/USD uzun pozisyonlar artarken kısa pozisyonlar da azalıyor. Trader’larda ise genel hissiyat yükseliş yönünde.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin