200 dolar düşen Ethereum ralli öncesi son çıkışta mı?
200 dolar düşen Ethereum ralli öncesi son çıkışta mı?

Ethereum ağındaki ilk 10 dApp kritik seviyeyi aştı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum destekli merkezi olmayan uygulamalar veya DApp’ler, analitik platformu DappRadar’a göre son 30 günde bir milyondan fazla aktif kullanıcıyı aştı.

Kullanıcı sayısı

Bu dönüm noktası, genel olarak DeFi olarak anılan merkezi olmayan finansa olan ilginin ikinci bir fırtınaya dönüştüğünü gösteriyor. Kullanıcı sayısı Kasım ayının ilk 11 gününde %11 arttı.

Altısı kendilerini “DeFi ve takas” hizmetleri olarak tanımlayan on DApp, son 30 gün içinde 21 milyar dolardan fazla işlem hacmini temsil ediyor.

İlk üç DApp – Crypto.com’un DeFi Swap’ı, Uniswap ve Compound – aralarında 930.000’den fazla kullanıcının bulunduğu aslan payını oluşturuyor. DeFi Swap 509 bin 600, Uniswap 276 bin 700 ve Compound 143 bin 900 kullanıcıya sahip. Kalan yedi DApp’ın hiçbiri ay boyunca 30.000’den fazla kullanıcıya sahip olmadı.

Dune Analytics verileri, tek bir DeFi kullanıcısının birden çok adresi olabileceğini ve bir ay boyunca birden çok durumda birden çok DApp ile etkileşime girebileceğini öne sürerek, yukarıdaki rakamlardan gerçek kullanıcı sayılarını doğru bir şekilde tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Siteye göre, zaman içinde DeFi kullanıcıları için benzersiz cüzdan adreslerinin toplam kümülatif sayısı 901 bin.

DappRadar’ın ilk 10’unda DeFi veya borsa platformları olarak kategorize edilmeyen dört DApp, misli olmayan token (NFT) piyasası Rarible ve NFT destekli Axie Infinity oyununu içerir. Geri kalan uygulamalar Forsage ve HEX, DappRadar tarafından “yüksek riskli” olarak tanımlanıyor ve potansiyel olarak servetiniz için bir tehlike oluşturuyor.

DeFi DApp’ler, etkinlikleri spekülatif piyasa duyarlılığının hevesine bağlı olduğundan, kullanıcı sayılarında volatilite görme olasılığı daha yüksektir. Oyun DApp’leri gibi diğer kategorilerin fiyat dalgalanmalarından etkilenme olasılığı daha düşük.

Ekim ayında, analiz platformu Coin Metrics’e göre, günlük aktif adreslerin sayısı birkaç hafta içinde 176 bin olan zirveden 20 binin altına düştüğü için DeFi balonu nihayet patlamış gibi görünüyordu.

Ancak görünen o ki, patlayan DeFi balonu değil, patlayan bir “Sushiswap ve Uniswap” balonu. Bu projelerin denklemden çıkarılması ve aktif adreslerin sayısı son üç ayda çok az değişiklik gösterdi.

Yükselen rakamlar

Ethereum’daki toplam aktif kullanıcı sayısı bu yıl yükselişte, geçen ay 33 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Analiz platformu Glassnode Studio’dan alınan veriler, etkin adres sayısının Ocak ayının en düşük seviyesi olan 2,8 milyondan Ekim ayında 5,9 milyona yükseldiğini gösterdi.

Ethereum’daki DApp’lerin sürekli büyümesine rağmen, geçen ayki en yüksek rakam olan 1 milyon aktif kullanıcı, Ekim ayının toplam aktif adreslerinin %20’sinden daha azını temsil ediyor ve bu da DApp ekosisteminde sürekli büyüme potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Ancak yine de, 1 milyon aktif kullanıcıdan kaçının benzersiz kullanıcı olduğu belirsiz. Kuşkusuz, bazı kullanıcılar aynı DApp’ı ay içinde birden çok kez kullanabilir ve diğerleri birden çok dApp kullanarak sayıları daha da şişirebilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin