Ethereum Ağı düşük Gas Fiyatı ve yüksek gelir imkânıyla dikkat çekmeye başladı
Ethereum Ağı düşük Gas Fiyatı ve yüksek gelir imkânıyla dikkat çekmeye başladı

Ethereum Ağı düşük Gas Fiyatı ve yüksek gelir imkânıyla dikkat çekmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2.0’ın piyasaya sürülmesi ve Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake doğrulama modeline geçiş sürecinin başlamasıyla birlikte Ethereum özelinde birçok olumlu haber var.

Ethereum ağının gerçek kullanılabilirliğine ve işlevselliğine bakıldığında, Bitcoin gibi diğer büyük blok zincirlerine kıyasla benzer bir toplu kullanım hikâyesiyle karşılaşıyoruz.

ETH, normal bir Ethereum işlemi için ortalama 0,30 $ talep ediyor. Bu, şu anda Bitcoin ile işlem yapmaya göre önemli ölçüde daha ucuz olmakla kalmıyor, aynı zamanda operatörleri için önemli ölçüde daha fazla toplam ücret üretiyor.

Kullanıcılar için daha düşük ücret, doğrulayıcılar için daha fazla gelir

Crypto Fees’e göre, Ethereum, Bitcoin’deki 895.000 $ ‘a kıyasla yaklaşık 1.6 milyon $ ücret üretti. Yedi günlük ücret ortalamasına bakıldığında, Ether, Bitcoin’in 1,97 milyon dolarına kıyasla 2,43 milyon dolarlık kazanç sağladı.

Bitcoin veya Ethereum gibi karşılaştırmalı miktarda ücret üreten diğer tek protokol, Ethereum ağının üzerine inşa edilen merkezi olmayan ve otomatikleştirilmiş likidite platformu Uniswap’tir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli karşılaştırma da bir Bitcoin işlemi gerçekleştirmek için gereken işlem ücretinin yanı sıra tamamlanması için gereken toplam süre miktarı. Yukarıda belirtildiği gibi, son birkaç haftanın ortalama ETH ücreti 0,30 $ civarındaydı ve işlemin tamamlanması yalnızca birkaç dakika sürüyor (gaz ücretinin yeterince yüksek olduğu varsayılırsa).

Öte yandan Twitter kullanıcısı @antiprosynth, ortalama Bitcoin işleminin 6.00 dolar civarında olduğunu söylüyor. İşlemin gerçekten doğrulanması ve tamamlanmasının bir saat kadar sürebileceğini belirtiyor.

Bitcoin ve Ethereum arasındaki büyük işlem ücreti fiyat farkını göz önünde bulundururken, bir Ethereum işleminin fiyatı önemli ölçüde düşük olsa bile, ödenen toplam ücretin Bitcoin’den önemli ölçüde daha yüksek olduğunu anlamak önemlidir.

Bu ölçüt, Ether ağında gerçekleşen işlem sayısının Bitcoin’inkini büyük ölçüde gölgede bıraktığı ve doğrulayıcıları için önemli ölçüde daha fazla ücret üretirken aynı zamanda kullanıcılarından bu işlemleri yapmak için daha az ücret talep ettiği anlamına geliyor.

Ethereum 2.0 Etkisi

ETH yakın zamanda bir risk kanıtı doğrulama mekanizmasına geçtiğinden, daha sağlam bir güvenlik sağlamak için daha fazla kullanıcı stake etme ve doğrulamaya katılabilecek.

ETH 1.0’dan ETH 2.0’a geçiş, öncelikle işlemlerin maliyetini ve işlem sürelerini düşürme amacını taşıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin