Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

Ethereum 6 Ekim fiyat görünümü:  ETH yükselişini hızlandırabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 6 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum dün kısa vadeli düşüş trendini kırarak, yeniden yükseliş yönlü fiyat hareketi göstermeye başladı.
  • 220 dolara tutunduktan sonra yükselen ETH gün içinde fiyatını 230 dolara kadar çıkardı.
  • 230 dolar direnci geçilemeyince bir miktar düzeltmeye giren Ether’in bu geri dönüşünün ise saatlik 200 HO’nun üzerinde 225 dolarda kısıtlı kaldığını görüyoruz.

Buna göre Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 2.59 oranında yükselirken, Bitcoin karşısında ise yüzde 1,85 oranında değer kazandı.

Ethereum 6 Ekim fiyat hareketleri

Ethereum dün gün sonuna doğru yükselişini hızlandırarak, hafta sonu için yükseliş potansiyeli olabileceğinin sinyallerini verdi. Gün sonuna doğru ani bir fon girişi ile bir saatte 224 dolardan yaklaşık 234 dolara kadar yükselen Ether, dolar karşısında bir saat içerisinde yaklaşık yüzde 4 oranında artış gösterdi. Sonrasın da hızlı bir geri çekilme yaşanarak, ETH/USD paritesi normal seyrine devam etti.

Bu hızlı yükseliş önümüzdeki günlerde kripto paranın artış potansiyeli için oldukça kritik bir hareketti. Zira bu yükseliş ile Ether, saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamasını hızlı bir şekilde geçmiş oldu.

Aynı şekilde yükseliş trendini koruyan ETH/USD paritesinin bu trend hareketindeki düzeltme hareketlerinin de olağan seviyelerde gelmesi teknik açıdan yükselişine devam edebileceği anlamına geliyor. Gün içerisinde ise 230 doların üzerinde bir kapanış önümüzdeki hafta için yükselişin devamını sağlamak açısından önemli bir dayanak olacaktır.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

ETH/USD saatlik grafiğine baktığımızda MACD göstergesinin düzeltme hareketi ile düşüşe geçtiğini görüyoruz. Bu düşüşün 0 seviyesi üzerinde kaldığı sürece yükseliş potansiyelini azaltmayacağını söyleyebiliriz.

Saatlik görünümünde stokastik gösterge ise düzeltme etkisi ile aşırı alım bölgesinden aşağı inmiş fakat aşırı satım yapıldığına dair bir sinyal vermeyip, yazımız yayında hazırlandığı esnada orta bölümde yatay hareketler ile yeni bir yükselişin sinyalini veriyor. RSI ve CCI göstergesi de yüksek seviyelerdeki yatay hareketleri ile Stokastik osilatörü destekler nitelikte.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin