17 Eylül Ethereum fiyat analizi: ETH için beklenen seviyeler ve önemli noktalar
17 Eylül Ethereum fiyat analizi: ETH için beklenen seviyeler ve önemli noktalar

Ethereum 5 Ekim fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 5 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum dün saatlik 200 hareketli ortalama altındaki fiyat hareketleri ile nispeten negatif bir görünüm çizdi.
  • ETH fiyatının dinamik direnç görevindeki hareketli ortalama seviyelerini geçememesi aşağı yönlü baskıyı artırıyor.
  • Yeni güne düşüşle başlayan Ether’in sabah saatlerinde 220 dolar seviyesine tutunmaya çalıştığını görüyoruz.

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 1.20 oranında değer kaybederken, Bitcoin karşısında bu düşüş yüzde 0,8 oranında gerçekleşiyor.

Ethereum 5 Ekim fiyat hareketleri

Ethereum özelinde görülen yükseliş momentumunun zayıflığı hareketli ortalama seviyelerini geçmesine engel oluyor. Buna göre dün ETH/USD paritesi kritik 225 dolar direncini geçemeyerek nispeten bir gevşeme gösterdi.

Grafiğe baktığımızda ise 220 dolar seviyesinin de ETH/USD için önemli bir destek oluşturduğunu görüyoruz. Öğlen saatlerine kadar 220 dolar seviyesine tutunmayı başarabilen bir Ether, öğleden sonraki hareketlerde yeniden 100 ve 200 HO’nun konumlandığı 225 dolar seviyesini geçmek için atak yapabilir.

Bu seviye gün içerisinde geçilemez ise Ethereum’un hafta sonuna negatif görünüm ile girebileceğini görebiliriz. ETH/USD paritesinin 220 doların altına sarkması durumunda ise 215 dolara kadar sarkması muhtemeldir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD grafiği zayıf da olsa negatif bölgedeki konumu ile henüz bir yükseliş sinyali vermiyor. Fiyatın yeni bir yükseliş hareketi göstermesi MACD’nin sıfır seviyesinin üzerine çıkması ile teyit edilebilir.

Diğer yandan aşırı satım bölgesinde bulunan stokastik göstergenin yazımız yayına hazırlandığı esnada bu bölgeden çıkmaya çalıştığını görüyoruz. Öğle saatlerinde bu hareket tamamlanırsa Ether grafikte görülen düşüş trend çizgisini yukarı yönlü kırıp, kısa vadeli bir yükseliş trendi gösterebilir.

Bunun yanında 50 seviyesinin altındaki RSI, bu seviyenin üzerine çıkması ve CCI’ın yukarı yönlü hareketleri, Ether’in yükselişini destekleyebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin