ethereum 3 yasinda
Ethereum 3 yaşında! Peki, ETH 3 senede kripto piyasasına ne kattı?

Ethereum 3 yaşında! Peki, ETH 3 senede kripto piyasasına ne kattı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum ağı tam olarak üç yıl önce bugün başlatıldı. Ve birçok hayranı kripto piyasalarının en büyük 2. kripto parasını Twitter vesilesi ile kutladı. Aynı zamanda Ethereum’un geleceğin neyi beklediğini görmek için blok zincir ve kripto para dünyasını nasıl değiştirdiği bir kez daha gözler önüne serildi. Öyle gözüküyor ki Ethereum 3 sene gibi kısa bir süre zarfında kripto ekosistemi için paha biçilmez bir alt yapı hazırlamış.

Ethereum 3 senede kripto alemini büyük ölçüde geliştirdi

Ethereum, ilk olarak Vitalik Buterin tarafından önerilmişti. Buterin Bitcoin ağında merkezi olmayan uygulamaların daha kolay geliştirilmesine duyulan ihtiyaca dikkat çekmek adına böyle bir öneri getirmişti. Sonrasında diğer birkaç geliştiriciyle birlikte, daha genel bir komut dili olan yeni bir platform oluşturdu.

Ekim 2014’te blok zincirinin bir sonraki yıla yayılmasından önce bir Ether (ETH) ön satışı yapıldı. Üç yıl içinde, ETH tokeninin fiyatı 1 dolardan bugünkü fiyatı olan 466 dolara yükseldi. Bununla birlikte ağın mimarisi ve akıllı sözleşme sistemi, kripto pazarındaki büyümeye önemli ölçüde katkıda bulundu.

ICO’ların ve yeni altcoinlerin çoğu Ethereum protokolünü kullanır

ICO’ların çoğunluğu bilindiği gibi Ethereum protokolünü kullanan projelerdir. Ve birçok yeni ‘altcoin’ kripto para birimi de Ethereum protokolünü kullanır. Ethereum tabanlı projelerin başında ise, tahmin piyasa Augur ve popüler ticaret tokeni Binance Coin’i sayabiliriz.

Gelecekte, özellikle geliştiricilerin ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeleri durumunda, ETH’nin daha fazla benimsenmesi ve farklı endüstrilerde Ethereum Blockchain teknolojisinin daha heyecan verici kullanımlarını görebiliriz.

Ether hayranlarının Ethereum’un bir numara olacağına dair inançları tam

Birçok hayranına göre Vitalik’in online kripto aleminin liderlerinden biri olarak oynadığı rol, ilham verici olmaya devam ediyor. ve yine birçok Ethereum hayranı, ETH’nin eninde sonunda, en önemli ve en değerli kripto para olarak Bitcoin‘i tahtından edebileceği inancını hala koruyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin