Ethereum 3 Eylül
Ethereum 3 Eylül fiyat görünümü: ETH yeniden 300 doların altında

Ethereum 3 Eylül fiyat görünümü: ETH yeniden 300 doların altında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 3 Eylül fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dolar karşısında hafta sonu hareketlerinde 300 dolar seviyesini test etti.
  • 300 dolar seviyesinde sağlam bir direnç gözlemlediğimiz ETH/USD paritesi sonrasında ise 285 dolara kadar gevşedi.
  • ETH için pivot seviye olarak tespit edilen 289 dolar ise piyasanın ikinci büyük kripto parası için gün içi belirleyici bir seviye olacak.

Ethereum dolar karşısında haftaya yüzde 2,45 oranında düşüş ile başlarken Bitcoin karşısında bu düşüş oranı yüzde 2,37 olarak gözüküyor.

Ethereum 3 Eylül fiyat hareketleri

Ethereum haftaya 285 dolar seviyesine kadar inen fiyat hareketi ile başladı. Bu seviyelerden alıcı bulan Ether, sabah seansında fiyatını pivot seviyesi olan 289 dolara kadar taşıdı. Belirgin düzeltmeler göstererek Eylül ayına yükseliş ile başlayan Ether’in oldukça agresif fiyat hareketlerine şahit oluyoruz.

ETH/USD paritesinin son dip seviyesi olan 272 dolar ve son zirve 302 dolar baz alınarak belirlenen Fibonacci düzeltme çizgilerine göre Ether’in önemli bir düzeltme alanı olan fib61,8 – fib50 aralığına kadar gerilediğini görüyoruz.

Sonrasında gelen hızlı toparlanma ise malum yükselişin düzeltme hareketinin sonlandığına işaret ediyor. Buna göre ETH/USD paritesinden beklediğimiz hareket ilk olarak 290 doların test edilmesi ve bu direncin geçilmesi akabinde yeniden 300 doların üzerine çıkma çabası göstermesi.

Geleneksel piyasalarda haftaya diğer önemli paralar karşısında yatay bir seyirde başlayan dolar, kripto para piyasalarının da daha büyük kayıplar vermesini engellemiş gibi görünüyor. Bu açıdan bakıldığında kripto para piyasasına girebilecek yeni fonlar coinlerin yükselişini destekleyecek nitelikte olacak.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Ethereum’un 300 dolar direncini geçememesi saatlik MACD’nin de “0” değerinin altında hareket etmesine neden oluyor. Olası bir yükseliş hareketini MACD’nin “0” değeri üzerine çıkması ile teyit edebiliriz. Stokastik gösterge ise aşırı alım bölgesine ulaşmadan sabah seansı hareketlerinde henüz aşırı satım bölgesine girmek üzere görülüyor. Yeni bir yukarı yönlü hareket için stokastik osilatörün aşırı satım bölgesinden çıkışı takip edilmeli.

Göreceli güç endeksi (RSI) 40 seviyesi ile ve CCI – 150 seviyesi ile de ETH/USD paritesi için düşüş yönlü bir görünüm veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin