Amazon Blockchain teknolojisinden tam faydalanmıyor
Amazon Blockchain teknolojisinden tam faydalanmıyor

Amazon Blockchain teknolojisine ciddi yatırımlar yapmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon Blockchain teknolojisinin uygulanabilirliğini araştırıyor.

Amazon Blockchain teknolojisinden tam faydalanmıyor

Amazon’un bu yılın başlarında Blockchain’e yönelik araştırma başlattığını bildirdi. Ancak bazı ortaklar daha sonra Amazon’un araştırmasını çok pratik bulmadı. Yeni “Blockchain-as-a-service” (Baas) teklifi, şirketin teknolojiye olan bağlılığından şüphe duyulmasına yol açtı.

2017’de eTicaret satışlarının yaklaşık %44’ünü ve ABD’deki tüm perakende satışların  %4’ünü oluşturan Amazon, perakendeciler için birçok fırsat sunuyor. Bununla birlikte, birkaç sorun da sisteminde bulunduruyor. Blockchain merkezli müşteri istihbarat firması Shoppin’in CEO’su Eran Eyal bu sorunları şu şekilde anlatıyor:

Geniş ürün dağıtımı, lojistik destek ve pazarlama için büyük bir platform sunarken, tüm bunları marka arasında kişiselleştirilmiş bir ilişki pahasına müşterilerine dayatıyor.

Amazon Blockchain teknolojisinin sistemsel yönüyle ilgileniyor

Blockchain zaten bu tarz sorunları çözmek için kullanılıyor. Blockchain teknolojisiyle Amazon, hizmetlerini hem tüketicilere hem de platformda çalışan perakendecilere daha iyi sunabilecek. Ancak Amazon işletme, iş ticaret (B2B) fırsatları bakımından Blockchain teklifleriyle daha fazla ilgileniyor.

B2B ekosistemi, iş zekası alanında sayısız fırsat sunan, çok fazla Blockchain için hazırlandı. Örnek verecek olursak Blockchain tabanlı AI bilgi işlem platformu Tatau, şirketin gelişmiş kâr marjları görmesini sağlayan Amazon Web Services (AWS)’in devasa ağında çalışarak anlık faydalar sağlayacak. Amazon’un Blockchain teknolojisine dahil edilmesi önemli. Sistem veya saha olsun Amazon yakında her alanda Blockchain teknolojisini kullanacak. Umarız rekabet şartlarının boşluk kabul etmediğinin farkında olurlar ve ellerinde bulunan avantajları kaybetmezler.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin