Ethereum (ETH) fiyatı için yön neresi? Teknik analistler cevaplıyor
Ethereum (ETH) fiyatı için yön neresi? Teknik analistler cevaplıyor

Ethereum 3 Ağustos fiyat görünümü: ETH destek arıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 3 Ağustos fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum güne piyasada meydana gelen fon çıkışının devam etmesi ile düşüşle başladı.
  • Ağustos itibarıyla Ayı piyasasına giren Ethereum, şu an 400 dolar sınırına dayanmış durumda.
  • Ethereum için tüm önemli teknik göstergeler satış baskısını işaret ediyor.

Ether fiyatı son 24 saatte dolar karşısında yaklaşık yüzde 4 oranında değer kaybederken, Bitcoin karşısında ise BTC’nin düşüşte olmasından dolayı fiyatını koruduğunu görüyoruz.

Ethereum 3 Ağustos fiyat hareketleri

Ethereum kripto para piyasası genel düşüşüne paralel olarak değer kaybetmeye devem ediyor. Dünün kritik seviyesi olan 413 dolar etrafında da tutunmayı başaramayan Ether, şu an 400 dolar psikolojik sınırının hemen üzerinde bulunuyor. Düşüş devam ettikçe ETH/USD grafik perspektifimizi genişletip, Ethereum muhtemel tutunabileceği seviyeleri tespit etmeye çalışıyoruz.

ETH/USD günlük grafiği

Buna göre, yakın geçmişte en yakın destek gördüğü seviye olan 410 dolar seviyelerine dün itibarıyla tutunamadığından bahsetmiştik. ETH/USD günlük grafiğine baktığımızda fiyatın 400 doların altına çekilmesi durumunda en son Nisan ayında test ettiği 360-400 dolar bandına giriş yapabileceğini ön görüyoruz. Ayrıca belirtmek isteriz ki bu seviyeler, Kasım 2017 yılında büyük yükselişin başlamadan hemen önceki seviyelerini oluşturuyor.

Hafta sonuna giriyor olmamızdan dolayı işlem hacimlerinin nispeten azalacağını düşünürsek, yüksek fiyat dalgalanmalarının görülme ihtimalinin düşük olması, şu an için elimizdeki tek olumlu veri olarak duruyor.

Ethereum için önemli teknik göstergeler karışık bir seyir izliyor

Ethereum için teknik göstergelerde mevcut ayı piyasasında olmasına rağmen kısa vadede karışık sinyaller vermeye devam ediyor. RSI, mevcut düşüş sonrası fakat genel trendi bozamayan ufak çaplı alımların etkisi ile yönünü yukarı çevirmiş ve 38 seviyesini göstermektedir. Bir yükseliş hareketinin başlaması için RSI’ın 50 seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini söyleyebiliriz. Diğer yandan Stokastik oldukça dalgalı bir seyir izleyerek kısa vadede oluşan yüksek alım satımların hacim yarattığını gösteriyor. Ve şu an aşırı dik bir konumda aşırı alım bölgesine doğru ilerliyor. Fakat bu alımlar hızlı bir şekilde satışlar ile karşılaştığından ETH paritesinde henüz yükselişten bahsedemiyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin