Bitcoin ABD dolarını, 213.000 dolar seviyesi ile tahtından edebilir!
Bitcoin ABD dolarını, 213.000 dolar seviyesi ile tahtından edebilir!

UBS’nin raporuna göre Bitcoin ABD dolarının yerini alabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para biriminin savunucularına göre, bir gün Bitcoin ABD dolarını piyasadan silecek ve yerine geçecek.

Bitcoin ABD dolarını, 213.000 dolar seviyesi ile tahtından edebilir!

UBS, bunun için bir süre beklemek zorunda kalabileceğini, çünkü henüz para ya da geçerli bir varlık sınıfı olarak kabul edilemeyeceğini belirtiyor. UBS tarafından yayınlanan son raporda Bitcoin‘in ABD para arzının yerini alabilmesi için fiyatının yaklaşık 213.000 dolar olması ve ağının işlem kapasitesinin önemli ölçüde iyileştirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Şu anda, Bitcoin’in ağı sadece Visa Inc. gibi şirketlerin işlediği ödeme hacminin bir kısmını işleyebilir. Dün yayınlanan 34 sayfalık raporda Bitcoin’in ağının tasarımında yer alan bu kapasite kısıtının, dijital para biriminin kullanışlılığını sınırlamaya devam edebileceği belirtiliyor.

Bitcoin’in ödemelerde kullanımı, önemli ölçüde düştü

Raporda, konuya yönelik olarak şu ifadeler yer alıyor:

Bulgularımız Bitcoin’in mevcut hali ile çok istikrarsız ve küresel işlemlerde bir ödeme aracı ya da ana akım bir varlık sınıfı haline gelmesi için sınırlı olduğunu gösteriyor.

Chanalysis’in elde ettiği son verilere göre Bitcoin’in ödemelerde kullanımı, Eylül ayındaki zirveden bu yana önemli ölçüde düştü. UBS’ye göre spekülatif talep Bitcoin fiyatlarındaki değişimin yüzde 70’inden fazlasını açıklıyor. Ayrıca kripto para birimlerinin alternatif bir varlık olma potansiyeline sahip olmasına rağmen, fiyatların yüksek volatilitesini sürdüreceği ve spekülatif yatırımcılar için daha fazla ilgi çekici olduğu da belirtiliyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin