Ethereum 2.0'ın heyecan verici Altair yükseltmesi yayınlandı!
Ethereum 2.0'ın heyecan verici Altair yükseltmesi yayınlandı!

Ethereum 2.0’ın heyecan verici Altair yükseltmesi yayınlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altair, Ethereum 2.0 yükseltmesi nihayet yayınlandı. Platform, bu yükseltmeyi Beacon Chaim’e başarıyla uyguladı. Yükseltme ETH’yi Proof of Stake mekanizmasına ilerlemesi için önemli bir adım oldu.

Altair yükseltmesi, ETH 2.0 geliştiricisi olan Preston Van Loon’a göre ETH’nin Beacon Chain’in Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizmasından bir yıl sonra geldi. Van Loon, ağın katılımının yüzde 93,3’e düştüğünü de belirtti. Bununla birlikte, yazım sırasında %95 üzerinde sabitlendi.

Yükseltmeyi Mart ayında açıklayan Ethereum Vakfı, geliştiricilere üzerinde çalışacakları somut bir şey vereceğini söyledi. Altair’in Beacon hafif istemci desteği vereceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Altair, kesme şiddetini artıracak. Ayrıca, doğrulayıcı ödüllerine temizlemeler getirecek. Tüm bu özelliklerin yönetimi birleştirmesi planlanıyor.

Altair güncellemesinin yüzde 6’sı yükseltme yapamadı

Gelişmeyi doğrulayan Lighthouse’dan Paul Hauner, her şeyin normal ilerlediğini söyledi.  Doğrulayıcıların yaklaşık %6’sının yükseltme yapmadığını da sözlerine ekledi. Bazılarının hâlâ Altair öncesi blok üretmesi bekleniyordu. Ama yine de oldukça olumlu düşünülüyor.

Altair, ETH ağının bir çatalı bu nedenle, yükseltme yapmayan doğrulayıcılar kesintiye uğraması bekleniyor. Ek olarak, 32 ETH hissenin bir kısmı kaybedilebilir. Bu, EQIFI’nin Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Iona Frincu’nun vurguladığı bir nokta. Gerçekleşmeyen ETH 2.0 doğrulayıcılarının ceza alacağı konusunda ısrar ediyor.

Yükseltmeden önce ETH, her madencinin blok ödülü için çalıştığı bir İş Kanıtı (PoW) kullandı. Buna karşılık, doğrulayıcılar PoS kurulumunda madencilik hakları için fon sağlayacak. Frincu, PoS’un hoş bir değişiklik olduğunu savunuyor. Bir madencilik girişimi kurmanın yüksek giderlerini azalttığı için bunu memnuniyetle karşıladığını söylüyor. Yine de herkes yükseltme konusunda olumlu bakmıyor. Bitcoin kullanıcıları bu yükseltmeyle ilgili sorun yaşamıştı. Geliştiricilere, düğümünüzün kodunu belirleme yetkisi verdiğini söylüyor.

TON laboratuvarlarının CTO’su Mitja Gorovshevsky bu görüşe katılıyor. ETH geliştiricilerinin, yükseltmeyi benimsemeyen tüm doğrulayıcıları cezalandırarak ağı merkezi olarak yöneteceğini söyledi.

ETH 2.0 güncellemesiyle ilgili önemli bir konu da stake etmeyen düğümleri desteklememesi. Böylece yükseltme otomatik olmadığı için eski zinciri doğrulamaya devam edebilirsiniz.

Yükseltme, ağı tam bir PoS ağına dönüştürür. Geliştiriciler için potansiyel olarak zor olan heyecan verici bir değişiklik. Yükseltmeyi destekleyenler ile buna karşı olanlar arasında bir güç mücadelesi potansiyeli bulunuyor. Bunun nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin