Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.
Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.

Genç nesil birçok popüler teknoloji hissesi yerine Bitcoin’e yatırımı tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Charles Schwab’ın yeni SBDA Gösterge Raporuna göre, Grayscale’in Bitcoin Trust’ı, genç nesil, otomatik yönetimli aracı kurum hesaplarında beşinci en yüksek öz sermaye payına sahip.

Charles Schwab’ın kendi kendine yönlendirilen aracı kurum hesaplarından (SDBA’lardan) gelen verileri aktaran son habere göre, yeni nesil yatırımcılar Netflix (NFLX), Microsoft (MSFT) ve Alibaba (BABA) gibi önde gelen geleneksel teknoloji hisse senetleri yerine Bitcoin’de (BTC) kalmayı tercih ediyor.

Charles Schwab

Genç nesil Bitcoin’i önemli bir yatırım aracı olarak mı görüyor?

SDBA’lar, emeklilik planları içinde kullanıcıların, temel emeklilik planı tekliflerinin bir parçası olmayan menkul kıymetlere yatırım yapmalarını sağlayan, yani mevcut seçeneklerin özkaynakları, ETF’leri, yatırım fonlarını ve benzerlerini içerdiği, ancak kripto paraları içermediği aracı kurumlardır. Bu nedenle, haberde bahsedilen Bitcoin aslında fiziki olan Bitcoin değil, yatırımcıların OTC piyasalarında Bitcoin fiyatına bağlı bir yatırım aracı olan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

GBTC genellikle Bitcoin’in spot fiyatından nispi olarak ayrılmasıyla değer alır. Ancak raporda, genç yatırımcıların son on yılın en iyi performans gösteren varlığından yararlanması için bu konuyu görmezden gelmek istedikleri öne sürülüyor.

Tahmin edilebileceği gibi, daha yaşlı nesiller (Gen X ve Baby Boomers), Apple (AAPL), Amazon (AMZN) ve Berkshire Hathaway (BRK.B) gibi piyasada güvenilirliği yüksek şirketlerin hisse senetlerini tercih ediyor. GBTC ise bu nesillerin tercih ettiği ilk 10 finansal varlık içinde yer almıyor.

sludgefeed


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin