featured

Son dakika: Ethereum, 100 milyon fonlanmış adresi kutluyor! ETH fiyatı 5.000 dolara çıkacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum fiyatı şu anda 1.565 dolardan işlem görüyor ve altcoinler düşüş rüzgarlarının ortasında ayakta kalmak için mücadele ediyor. Son 100 milyon kullanıcı kilometre taşı ETH fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabilir mi?

Ethereum’un son ağ benimseme kilometre taşı, Orta Doğu’da tırmanan krizden kaynaklanan aşağı yönlü rüzgarlarla aynı zamana denk geldi. Zincir üzerindeki ölçümler, önümüzdeki haftalarda Ethereum’un potansiyel fiyat hareketine ilişkin veriye dayalı iç görüler sağlıyor.

Ethereum 100 milyon adrese ulaştı…

Ethereum, Proof of Work (PoW) konsensüsünden Proof of Stake (PoS) konsensüsüne geçtiğinde, ana öncül enerji taleplerini azaltmak, ücretleri düşürmek ve küresel benimsemeyi derinleştirmekti.

The Merge’in 15 Eylül 2022’de gerçekleştirilmesinden bu yana Ethereum ağının enerji tüketimi yüzde 99,988 oranında azaldı. Ortalama İşlem Ücretleri son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ve şimdi, küresel benimseme yeni bir kilometre taşına fırladı.

IntoTheBlock tarafından derlenen zincir içi verilere göre Ethereum 16 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 milyon sıfır bakiyeli adrese ulaştı. Verilere daha derinlemesine bakıldığında, sıfır bakiyeli olmayan adreslerin oranının Ethereum Birleşmesi’nden bu yana önemli ölçüde arttığı görülüyor.

Aşağıdaki grafik, 15 Eylül 2022 itibariyle toplam Ethereum adreslerinin yalnızca yüzde 30’unun (192 milyonun 57,64 milyonu) en az 1Gwei bakiyeye sahip olduğunu göstermektedir.

19 Ekim 2023 itibariyle, 270 milyon toplam ETH adresinin 100,07 milyonu aktif bir bakiyeye sahip olduğundan bu sayı yüzde 37’ye yükselmiştir.

ethereum

Sıfır Bakiyeli Olmayan Adresler, bir blok zincirinde şu anda yerel para biriminin pozitif bakiyesine sahip olan kripto cüzdanları veya hesaplarıdır. Bu hesaplar şu anda bazı ETH birimlerine sahiptir ve sıfır bakiyeli boş veya kullanılmayan adreslerden ayırt edilir.

Sıfır Bakiyeli Olmayan Adreslerdeki bu önemli artış, Ethereum’a yönelik artan benimseme ve küresel ilgiyi göstermektedir. Bu gözle görülür yükseliş sinyali, Ethereum piyasasındaki talebi ve dolayısıyla fiyatı potansiyel olarak artırabilir.

Sıfır bakiyeli olmayan adreslerdeki bu artışın zamanlamasının Ethereum Birleşmesi ile aynı zamana denk gelmesi dikkat çekicidir. Bu durum, işlem ücretlerinin düşürülmesinin ve enerji tüketimi optimizasyonunun giriş engellerini başarılı bir şekilde azalttığını ve yeni aktif yatırımcıları çektiğini göstermektedir.

Ethereum yeni kullanıcılardan olağandışı yüksek işlemler çekiyor!

100 milyon Sıfır Olmayan Bakiye kilometre taşı, Ethereum ekosistemine çok sayıda yeni kullanıcının katıldığını göstermektedir. İlginç bir şekilde “Yeni Benimseyenlerin Katılım Oranı” da yeni ETH yatırımcılarının günlük ekonomik faaliyetlerde zaten büyük bir rol oynadığını doğrulamaktadır.

Ethereum ağındaki Yeni Benimseyenlerin Katılım oranı sırasıyla 26 Eylül ve 14 Ekim tarihlerinde yüzde 34’e kadar yükseldi. Bu art arda iki ay içinde en son Ekim ve Kasım 2022’de gerçekleşmişti.

“Yeni Benimseme Oranı” metriği, belirli bir günde tüm aktif adresler arasında ilk kez işlem yapan adreslerin yüzdesini değerlendirir.

Bu, yeni gelenlerin işlem faaliyetlerinin ETH ağına olan talebi nasıl artırdığına dair net bir fikir vermektedir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde ETH, tırmanan Orta Doğu krizi nedeniyle artan düşüş FUD’unun ortasında 1.500 dolar desteğinde sağlam durdu. Veriler, yeni gelenlerin işlemlerinin son haftalarda çok önemli olduğunu doğruluyor.

Ethereum fiyat tahmini: 1,600 dolarlık bölge ulaşılabilir

Zincir içi perspektiften bakıldığında yeni yatırımcıların sayısındaki ve işlem faaliyetlerindeki artış, ETH’yi bir sonraki boğa rallisi sırasında 5.000 doları hedefleyerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmak için birinci sınıf bir konuma getiriyor.

Mevcut tüm kripto para sahiplerini giriş fiyatı dağılımlarına göre gruplandıran Global In/Out of the Money verileri de bu anlatıyı doğruluyor. ETH ile tüm zamanların en yüksek seviyesi arasındaki ana engelin 1.900 dolarlık dev satış duvarı olduğunu gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği üzere, 9,13 milyon adres minimum fiyat olan 1.884 dolardan 38,48 milyon ETH satın almıştır. Erken kar elde etmeyi tercih ederlerse bu aralıktan bir ETH fiyatının tersine dönmesini tetikleyebilirler.

ETH’un sıfır bakiyeli olmayan adreslerinin payı yüzde 37’ye yükseldiğinden, Yeni Kullanıcıların katılım oranı sürekli olarak yüzde 35’i aşma potansiyeline sahiptir. Bu da ETH fiyatını orta ve uzun vadede 1.900 dolar direncinin üzerine taşıyabilir.

Ancak aşağı yönde, ayılar ETH fiyatının 1.400 doların altına inmesi için bastırabilir. Ancak artan ağ talebi ilk alım duvarını 1.500 dolardan güçlendirebilir. Bu alım duvarı beklendiği gibi tutarsa ETH fiyatı toparlanabilir. Ancak her şeye rağmen ayılar bu destek seviyesini tersine çevirirse ETH fiyatının 1.400 dolara doğru düşmesi söz konusu olabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin