Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...
Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...

Ethereum fiyatını etkileyen 3 faktörü öğrenmek ister misiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasalarındaki ETH değeri, Şubat ayında başlayan ayı piyasasından oldukça fazla etkilendi. Bu süre zarfında ETH, Ocak ayında 1,400 dolar seviyelerinde işlem görürken şu anda 203 dolardan el değiştiriyor. Bu zirve değerinden yüzde 85’lik bir düşüşü ifade ediyor.

Dijital varlık, Goldman Sachs’ın bir Bitcoin ve kripto işlem masası planlarını durdurduğuna dair sahte bir haberden sonra 12 Ekim tarihinde 189 dolara kadar düşmüştü.

Mevcut ETH değeri üzerinde bu 3 faktör etkisi genel kabul görüyor

Kripto alanında ETH düşüşü için genel kabul görmüş çeşitli nedenler bulunuyor. Bu düşüş nedenleri arasında, Ethereum’un 12 aydan kısa sürede neden yüzde 85 oranında azaldığına dair üç faktör ön plana çıkıyor.

Düşüşten etkilenmek istemeyen projeler  ICO tasfiyeleri ile ETH değeri üzerinde olumsuz etki yaptı

Başlangıç ​​olarak, ICO teorisinden bahsedebiliriz. Bu teori, kitle satışı projelerinin birçoğunun mevcut ayı piyasasının artan baskısına karşılık Ether tokenlerinden likite dönmesi ile ilgili. Geçmiş bilgilerimizi gözden geçirirsek ICO patlamasının Kasım 2017 yılında başlayıp Mart 2018’e kadar sürdüğünü görüyoruz.

Kasım ayında ETH 300 dolar fiyatından yükselmeye başlayarak Ocak ayında zirve fiyatı olan 1.400 doları gördü. Bu yılın Mart ayında ise değeri 700 dolar civarındaydı. Bu nedenle ICO’ların mali yöneticileri, daha fazla zarar görmelerini önlemek için tüm portföylerini tasfiye etme konusunda yeşil ışık yaktılar.

Ertelenen Ethereum güncellemesi

İkinci faktör ise Ethereum ağı ile ilgili. Bu, ağ üzerindeki ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlayan bir yükseltmeden kaynaklanıyor. Ethereum’un çekirdek geliştiricileri Ekim ayında bir hard fork planladılar. Sonrasında ise hard fork gelecek yıla kadar ertelendi. Constantinople olarak bilinen yazılım güncellemesi, ağın bir İş Kanıtı’ndan bir Kanıt Kanıtı bloğu ağına geçiş yolunda kullanılmasını amaçlıyor. Gecikme, büyük olasılıkla ellerindeki varlıkların bir kısmını satmış ya da BTC satın alarak daha fazla zarara karşı korunmuş yatırımcılara psikolojik bir darbe vurmuş olabilir. Ayrıca bazı tecrübeli traderler bu durum nedeniyle piyasalarda ETH için satış pozisyonu açmış olabilirler.

Tron gibi rakip ağların atağa kalkması ETH değeri üzerinde baskı yapıyor

Ethereum’un fiyatının artmamasının üçüncü bir nedeni ise daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli ağlara sahip rakip Blockchain projelerinin ortaya çıkması. Bu projeler arasındaki en ciddi rakip ise TRON gibi görünüyor. Tron platformu Ethereum saniyede 25 işlem yapmasına kıyasla 2.000 işlem gerçekleştirebiliyor. 12 Ekim’de Tron Virtual Machine aktivasyonundan sonra Tron ağında gerçekleştirilen günlük işlem sayısında patlama görüldü.

Tron ağında daha fazla DApps oluşturulduğundan, Ethereum ağını çok acil bir şekilde ölçeklendirilme konusu şimdi çok daha önemli hale geldi.

Özetlemek gerekirse, kripto pazarlarında Ethereum’un fiyatını etkileyen üç olası neden yukarıda saydığımız şekilde. Ayı piyasası nedeniyle ETH’lerini satan ICO teorisiyle başladık. Daha sonra Konstantinopolis hard forkunun ertelenmesinin, yatırımcılar üzerinde psikolojik bir etkiye sahip olduğu teorisini ileri sürdük. Son olarak, rekabeti artıran daha hızlı, daha ucuz ve verimli bir ağ olduğunu kanıtlayan Tron etkisinden söz ettik.

Mevcut ETH durumuna dijital varlığın şu anda yüksek oranda iskontolu olması açısından bakarsak, şu an dijital varlığın piyasada bir toparlanma sürecine girmesi, beklenen programlı güncellemelerin gerçekleşme olasılığı Ether için alım fırsatı oluşturuyor diyebiliriz.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin