featured

ETH analizi: Ethereum ağ büyümesi sayesinde BTC karşısında değer kazanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analiz firması Santiment, bu sabah attığı bir tweetle Ethereum’un (ETH) fiyatının geçtiğimiz ay Bitcoin (BTC) karşısında yüzde 4,9’dan fazla değer kazandığını açıkladı. Gönderiye göre Ethereum’un ağ büyümesindeki toparlanma, altcoinin fiyat kazancına katkıda bulunan ana faktör oldu.

Tweet, Ethereum’un 450 bin adres kaydettiğini ve bunun 2 hafta içinde ağdaki en yüksek adres sayısı olduğunu ekledi. Ayrıca geçen ayın sonuna doğru 80 bin yeni adres oluşturuldu.

CoinMarketCap’e göre ETH, son 24 saat içinde yüzde 1,93 düştükten sonra basın saatine göre 1.828,24 dolardan el değiştiriyordu. Bu olumsuz günlük performans, haftalık performansının da kırmızıya düşerek yüzde eksi 1,29’a gerilemesine neden oldu. BTC de geçtiğimiz işlem gününde aynı kaderi yaşadı. Buna rağmen BTC fiyatı yalnızca yüzde 1,66 düştüğü için ETH’den daha iyi performans gösterdi.

ETH günlük hacmi yüzde 20 arttı!

ETH’nin 24 saatlik günlük hacmi, altcoin bu süre zarfında bir kayıp yaşamasına rağmen artmıştı. Basın saatine göre kripto para biriminin toplam hacmi 5.531.723.800 dolar olarak gerçekleşti ve bu bir önceki günlük döngüye kıyasla yüzde 20,20’lik bir artış anlamına geliyor. ETH’nin işlem hacminin kripto para piyasasındaki en yüksek üçüncü hacim olması dikkat çekti.

ETH

Teknik açıdan bakıldığında, altcoin son 24 saat içinde 1.850 dolarlık önemli destek seviyesinin altına düştü. Altcoin bugünkü günlük mumunu bu önemli destek seviyesinin üzerinde kapatamazsa takip eden 24-48 saat içinde bir sonraki destek seviyesini 1.790 dolardan yeniden test etme riski altında olabilir. Satış baskısının devam etmesi kripto paranın fiyatını 1.750 dolara kadar düşürebilir.

Öte yandan, altcoin bugünkü işlem seansını yukarıda belirtilen 1.850 doların üzerinde kapatmayı başarırsa önümüzdeki birkaç gün içinde bir sonraki ana direnç seviyesini 1.890 dolarda zorlamaya çalışabilir. Yatırımcılar orta vadeli bir düşüş bayrağının tetiklenme riski altında olduğu gerçeğini not etmek isteyeceklerdir.

Basın saatine göre, 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin altından geçmeye çalışıyordu. Bu iki teknik göstergenin kesişmesi hâlinde, önümüzdeki birkaç hafta boyunca satıcıların üstünlüğü ele geçireceği sinyalini verecektir. Bu durum yükseliş tezini geçersiz kılabilir ve altcoinin fiyatı büyük olasılıkla önümüzdeki hafta düşmeye devam edecektir.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin