7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?
7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?

12 Temmuz Bitcoin fiyat analizi: Fırtına yaklaşıyor! Yön neresi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde Bitcoin oldukça yatay bir seyir izlerken kripto para piyasasının geri kalanına heyecan hakim. Bitcoin hakimiyeti %62,5’in altına gerilerken son yılların en düşük seviyesi kaydedilmiş oldu. Tarihsel olarak bu gibi istikrarlı dönemlerin BTC cephesinde hep sert bir hareketlenme ile sonuçlandığını gördük.

Volatiliteyi ölçmek için kullanılan bir gösterge olan Bollinger Bantları’nda üst ve alt bantlar birbirine yakın olduklarında, genellikle büyük bir fiyat hareketinin yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor.

Bitcoin fiyatı için yakında büyük bir kopuş bekleniyor

Görülebileceği gibi, 2020 başladığından beri, bugünkü kadar olmasa da bantlar üç kez hayli dar bir aralıktaydı. Bu sıkışmaların iki tanesi büyük bir boğa kırılmasıyla sonuçlanırken biri sert bir düşüşle sonuçlandı. Söz konusu düşüş 12 Mart 2020’de yaşanan ve %50’lik değer kaybıyla sonuçlanan Kara Perşembe olayıydı.

BTC fiyat konsolidasyonunun yanı sıra, düşen ticaret hacminden de söz edebiliriz. Günlük grafiğe bakıldığında, alt kısımdaki beyaz ok, hacim miktarına işaret ediyor ve zamanla azalıyor. Daha önce burada belirtildiği gibi haziran ayı, Ekim 2019’dan bu yana Bitcoin fiyatı için en az değişken ay olarak sona erdi.

Buna ek olarak RSI, önümüzdeki hafta beklenen bir tepe ile büyük bir düşen üçgen deseninde de birleşiyor.

Bitcoin için kritik destek ve direnç seviyeleri

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte görülebileceği gibi, kısa vadede izlenmesi gereken kritik seviyeler yukarı yönlü 9.300 – 9.400 dolar aralığı (50 günlük MA – pembe çizgi) ve aşağı yönlü 9.000 dolar.

Bir yükseliş patlaması durumunda bir sonraki büyük direncin 9.600 civarındaki azalan trend çizgisi olması bekleniyor. Yükselişin sürmesi durumunda 9.800 ve 10.000 dolar seviyelerinde yeni dirençlerden söz edebiliriz.

Olası bir düşüşte 9 bin doların kırılması durumunda bir sonraki kritik destek seviyesi 100 günlük hareketli ortalama, yani 8.800 dolar. Aşağıda, uzun vadeli bir yükseliş trend çizgisi ile birlikte 200 günlük MA (açık yeşil çizgi) olan 8.450 dolar yer alıyor.

  • Toplam Piyasa Değeri: 273,5 milyar dolar
  • Bitcoin Piyasa Değeri: 170,7 milyar dolar
  • BTC Egemenlik Endeksi: %62,4

BTC/USD 1 günlük grafik

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

BTC/USD 4 saatlik grafik

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Bu arada 2016 ve 2020 halving arasında büyük bir benzerlik ortaya çıktı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin