Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı
Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

ETF’ler Bitcoin fiyatını 35 bin dolara taşıyabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kripto para birliği araştırma grubuna göre, Bitcoin fiyatı o kadar da uzak olmayan bir gelecekte ETF’ler (Bitcoin borsa yatırım fonları)’in ortaya çıkmasıyla 35 bin doların üzerine çıkabilir.

“Kurumsal para, 2017 ortasında kripto paralara damlamaya başladı.”

Eski Goldman Sachs yöneticilerinden  ve kripto para serbest yatırım fonu BlockTower’ın kurucu ortağı Ari Paul da dahil olmak üzere önde gelen yatırımcılar, bir sonraki ara dönem rallisinin potansiyel olarak 2018’in sonundan önce kurumsal yatırımcılar tarafından tetikleneceğini söylüyor. Paul, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına girmesine mani olan son engelin, güvenilir saklama hizmetleri ve kurumsal kripto para birimi ürünlerindeki eksiklik olduğunu belirtiyor. Coinbase‘in saklama çözümlerini tamamlanması ve dijital varlık şirketlerinin bir emanetçi olarak çalışmasının onaylanması üzerine kurumsal yatırımcılar  piyasaya girebilir. Paul konuya yönelik şunları söyledi:

Kurumsal para, 2017 ortasında kripto para birimine damlamaya başladı. Ancak bu beklenenden daha yavaş oldu. Bu gelmeyeceği anlamına gelmez. Bir araya gelmesi gereken çok fazla parça var, büyük bir parça da üçüncü taraf saklama. Coinbase’in saklama çözümleri hizmete girecek ama aniden her emekli maaşı BTC’ye 100 milyon dolar yatıracak değil. Saklama çözümlerinin güvenilirlik kazanması zaman alır. Ancak bence bu yılın Eylül ayı itibarıyla katı bir üçüncü taraf saklama hizmetine sahip olacağız.

ETF’ler Bitcoin’in bir sonraki rallisinin yakıtı olabilir!

Kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına girişi, Bitcoin gibi büyük dijital varlıkların büyük oranda değer artışı sağlayabilmesinin tek yolu değil. ETF’ler gibi kamuya açık ticaret entrümanlarının ortaya çıkması da bir sonraki ralliyi körükleyebilir. Bu nedenle IronWood araştırmacıları da ETF’lerin Bitcoin’in bir sonraki rallisinin yakıtı olacağına inanıyor.

Şüphesiz piyasa kötü bir düzeltmenin ortasında, aslında 2014’ten bu yana üçüncü en kötü düzeltme döneminin ortasında. Bitcoin fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesine göre yüzde 65 oranından daha fazla düştü ve perakende yatırımcılar, kısa vadede daha kötümser olmaya başladı. Ancak piyasa 2018’de de 2010, 2014 ve 2016 yıllarında olduğu gibi bir sonraki ralliye yakıt sağlayacak ürün ve altyapıların oluşmaya başladığı bir birikim dönemi yaşıyor.

“ETF’ler Bitcoin’i 26 ila 44 bin dolar arasında bir yere getirecek.”

IronWood’un CEO’su Michael Strutton, bir ETF’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanması halinde herkesin Bitcoin piyasasına kolayca yatırım yapabileceğini belirtiyor. Strutton sonuç olarak bir Bitcoin ETF’sinin BTC’nin fiyatını 26.000 dolar ila 44.000 dolar arasında bir yere getireceğini söylüyor. Strutton, konuya yönelik şunları belirtiyor:

ETF’ler, piyasaya 24 milyon ABD yatırımcısı getirir ve bu yükseliş trendi dünyanın geri kalanından 14 milyon yatırımcı daha çekerse bu piyasa hacmine sırasıyla 84 milyar dolar ve 336 milyar dolar ekler. Son altı ayda Bitcoin’in piyasa değeri 326 milyar dolardan 110 milyar dolara kadar düştü. Piyasa hacminin 420 milyar dolar olması, fiyatı 26.000 dolar ila 44.000 dolar aralığına çıkartabilir.

Şu anda ABD’de faaliyet gösteren en büyük kripto para borsalarından biri olan Gemini, kendi borsa yatırım fonları üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl ETF’sinin SEC tarafından reddedildiği SolidX ise onaylanma şansını artırmak için VanEck ile ortaklık kuruyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin