ripple
Ripple CEO’sundan XRP'nin merkezileşme eleştirilerine yanıt geldi

Brad Garlinghouse: “Fiat işlemleri XRP’den daha yüksek volatilite riski taşıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde CB Insights’a Fintech’in geleceği ve kendi şirketi Ripple hakkında detaylı bir röportaj verdi.

Brad Garlinghouse: “Bir XRP işlemini 3 saniyede gerçekleştirebiliyorum.”

Bu yıl XRP fiyatı yüksek volatilite nedeniyle 50 sent ila 4 dolar arasında değişiyor. Yazım sırasında ise Ripple, 0,48 dolardan işlem görüyor. Piyasadaki diğer kripto paralarda olduğu gibi Ripple’da da piyasa koşulları nedeniyle yüksek bir volatilite olduğu görülüyor. Garlinghouse’e göre piyasada volatiliteyle ilgili büyük bir yanlış anlaşılma mevcut. Esas olarak, bu yanlış anlaşılma kripto para birimlerinin yüksek volatilite nedeniyle ödeme sorunlarını büyük çapta çözemeyeceği doğrultusunda. Brad Garlinghouse ise bu görüşün karşısında yer alarak şunları söylüyor:

Bir XRP işlemini 3 saniye içerisinde gerçekleştirebiliyorum. Bu yüzden 3 saniyeliğine XRP’nin volatilite riskini almam gerekiyor. Ya da bunun yerine aktarım işlemini bir fiat para ile geleneksel yöntemler ile mesela Swift ile de yapabilirim. Bu aktarım işlemi ise genellikle 3 gün sürüyor. 3 gün 270.000 saniye yapar ki bu XRP aktarım süresinin neredeyse 100.000 katına denk geliyor. Bu nedenle XRP’nin Swift aracılığıyla fiat işleminde olduğundan kesinlikle daha düşük bir volatilite riski taşıdığına eminim.

“xRapid sınır ötesi ödeme sorununu çözmek için benzersiz yapıda.”

Bir başka ilginç nokta da, insanların xRapid yerine Bitcoin kullanabilmeleri. Buna göre Brad Garlinghouse, Ripple’ın Bitcoin’in likiditesini kullanabileceği bir ürün tasarlamayı düşünüyor. Sorun şu ki, bir Bitcoin işlemi bugün yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Bu da xRapid’in aldığı 3 saniyede bu kadar uzun süreli volatilite riskine dönüşüyor. Bu nedenle Brad Garlinghouse’e göre, xRapid sınır ötesi ödeme sorununu çözmek için benzersiz bir şekilde konumlandırıldı. Konuşma sırasında Brad Garlinghouse, Ripple ve XRP arasındaki farkı şu şekilde ifade ediyor:

Ripple XRP’den farklı. Üstüne teknoloji çözümleri geliştirirken XRP kullanıyoruz. Bugün kullandığımız birincil ürün xRapid.

Ripple fiyat grafiği
Ripple fiyat grafiği

Ripple fiyatında son durum

Ripple yazım sırasında, %5,6 oranında artışla 0,48 dolardan işlem görüyor. Ripple şu anda 19 milyar dolarlık piyasa değeriyle 3. sırada yer alıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin