Yasa dışı faaliyetlerde kripto para kullanımı yüzde 1’in altında
Yakın zamanda hacklenen Avrupa borsası Eterbase ait fonların bir kısmı, Binance, Huobi ve HitBTC'ye gönderildi. Binance CEO'su CZ, ekibinin zaten bu fonları takip işin içinde olduğunu söyledi.

Eterbase’den çalınan fonlar bu Bitcoin borsalarına gönderildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda hacklenen Avrupa borsası Eterbase ait fonların bir kısmı, Binance, Huobi ve HitBTC’ye gönderildi. Binance CEO’su CZ, ekibinin zaten bu fonları takip işin içinde olduğunu söyledi.

Avrupa merkezli ​​kripto para borsası Eterbase, saldırıya uğradıktan ve 5,4 milyon dolarlık dijital varlık çalındıktan birkaç gün sonra, çalınan fonların bir kısmını Binance, Huobi ve HitBTC’ye izlediğini iddia etti.

Şirket bu borsalardan yardım istedi ve kullanıcılarına Eterbase’in zararı karşılayacağına dair güvence verdi.

Eterbase’den çalınan 5,4 milyon dolarlık kripto

2019’da piyasaya sürülen Eterbase, kendisini ” Avrupa’daki düzenlemelerle uyumlu ilk kripto para birimi borsası” olarak tanımlayan nispeten küçük Slovakya tabanlı bir platformdur.

8 Eylül’de şirket, Telegram kanalında birkaç sıcak cüzdanının ele geçirildiğini duyurdu. Bunlar Bitcoin, Ehereum, Tron, Tezos, Algorand ve Ripple adreslerini içeriyordu.

Başlangıçta, Eterbase bir soruşturma başlatmasının yanı sıra daha fazla ayrıntı açıklamadı. Ancak borsa daha sonra çalınan toplam miktarın 5,4 milyon dolar değerinde kripto paraya eşit olduğunu duyurdu.

Eterbase ayrıca kolluk kuvvetlerine haber verdiğini ve ortak bir soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Olumsuz gelişmelere rağmen şirket, birkaç tanınmış küresel şirketin bir güvenlik denetimini tamamlamasının ardından “operasyonlarımızın devam edeceğine” dair güvence verdi.

Eterbase ayrıca kullanıcılarını “tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmek için yeterli sermayemiz olduğu ve aynı zamanda bu etkinliğin yolculuğumuzu durdurmayacağına dair herkese güvence vermek istediğimiz” konusunda uyardı.

Çalınan fonlar takip ediliyor

Şirket bugün erken saatlerde, soruşturmanın çalınan fonların “büyük bir kısmının” üç popüler kripto para birimi borsasına (Binance, Huobi ve HitBTC) gittiğini tespit etti

İlk yanıt veren Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) oldu. “Güvenlik ekibimiz bu konuda oldukça erken hareket etti. Yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. ”

İlginç bir şekilde, önde gelen kripto para borsası geçen yıl Bulletproof Exchanger adlı bir girişim başlattı ve benzer durumlarda yardımcı olmayı amaçladı. Ekosistemdeki kripto para birimi varlıklarını veya şirketleri içeren kötü amaçlı etkinlik merkezlerini tanımlar ve izler. Bu tür gelişmeleri başarıyla keşfettiğinde Binance, bunları ortadan kaldırmak için Binance yetkililerle ortaklık kuruyor.

Cryptopotato

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin