CoinMarketCap hatası isim benzerliklerinden kaynaklandı
CoinMarketCap hatası isim benzerliklerinden kaynaklandı

CoinMarketCap hatası az kalsın bir kripto paranın sonu oluyordu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap hatası az kalsın bir kripto parayı canından ediyordu. Bit-Z Borsası kendi kripto parası Votecoin’in kısa ismini, Vertcoin’e benzer şekilde  VTC olarak değiştirdi ve bugün çok fazla karışıklığa neden oldu. Bu, kaos ortamında fiyatlar %30’un üzerinde düşerek, geçici paniğe sebep oldu.

CoinMarketCap hatası isim benzerliklerinden kaynaklandı

Görünüşe göre, Bit-Z’nin Votecoin diye adlandırılan kendi parası var ve borsa Vertcoin’e benzer şekilde simgesini VTC olarak değiştirdi. Vertcoin tarafından zaten alınmış olan kısa isim benzerlik yaratmış oldu. CoinMarketCap, Votecoin’in VTC olduğunu varsaydı, bu nedenle fiyat ortalamalarında bir ani çökme yaşandı.

Votecoin (VTC) fiyat grafiği
Votecoin (VTC) fiyat grafiği

Uzun bir süre CoinMarketCap bu hatasını düzeltmedi. Ancak kelime hatası hızlı bir şekilde yayıldı. Gerçek VTC yatırımcıların durumdan etkilenmemesi isin satış işlemlerini askıya aldı.

Daha sonra yanlışın farkına varan yatırımcılar iyice dip fiyatları gören VTC’yi tekrar satın aldılar. Kısa bir sürede toparlanma sürecine giren kripto para yazım sırasında yaklaşık 0,67 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin