featured

Eski SEC üyesi Michael Didiuk: “XRP bir para birimi, menkul kıymet değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski bir çalışanı olan Michael Didiuk, kripto para biriminin bir menkul kıymet değil, bir para birimi olduğunu belirterek Ripple (XRP) hakkında konuştu. Ayrıca açıklamaları için uygun bir gerekçede belirtti.

Michael Didiuk: “XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu sanmıyorum.”

Didiuk, Yüksek Mahkeme’nin 1946’da ortaya koyduğu Howey testinin bir varlığın bir menkul kıymet olup olmadığını dört faktöre dayandırdığını belirtiyor. SEC eski çalışanı tarafından bahsedilen dört faktör, para yatırımı, ortak bir girişim, kâr beklentisi ve bu kârı zorlayan bir üçüncü taraf veya destekçinin çabalarıydı. Didiuk, konuya yönelik şunları söylüyor:

XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu sanmıyorum. XRP’nin bir para birimi olduğunu düşünüyorum. Nedeni nedir? Howey testi… 4 faktörlü bir testtir. Başkalarının çabalarına dayanan kâr beklentisiyle ortak bir işletmede para yatırımı.

Steven Diep: “XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia etmek, gerçekten aptalca geliyor.”

Didiuk’a göre, eğer bu faktörlerden biri finansal varlıktan yok ise, o zaman bu bir menkul kıymet değildir. Didiuk aynı şeyi XRP’ye uyguluyor ve tokenin var olmaya devam edeceğini ve Ripple olmadan çalışacağını belirtiyor. Dolayısıyla, böyle bir durumda üçüncü taraf bir destekleyici olmayabilir, bu da XRP’yi menkul kıymet dışı bir varlık haline getirir. Diduik’in sözleri üzerine kripto para sektörünün popüler bir üyesi olan Steven Diep, konuya yönelik şunları söyledi:

Düzenleyicilerin tepkisine dikkat edin, güldüler. XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia etmek, gerçekten aptalca geliyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin