featured

Eski Federal Reserve Başkanı Janet Yellen, şimdi Bitcoin sahibi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in “hayranı” olmayabilir, ancak eski Federal Reserve başkanı Janet Yellen’in elinde artık küçük bir miktar Bitcoin bulunuyor.

Eski Federal Reserve Başkanı: “Bu sabah bir Bitcoin hediyesi aldım.”

Pazartesi günü, Kanada FinTech Forum etkinliğinde konuşan Yellen neden Bitcoin’in yararlı bir para birimi olmadığına inandığını açıkladı. Yellen, Bitcoin “herhangi bir şey ama kullanışlı” bir değer deposu olduğunu vurguladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) eski başkanı, geçmişte de Bitcoin’i eleştirdi, ancak Yellen Blockchain’i “önemli bir teknoloji” olarak görüyor.

Bitcoin hediye platformu Biterica‘nın kurucusu Raz Suprovici, California Berkeley e-posta adresi aracılığıyla eski FED başkanı Yellen’e yaklaşık 20 dolar değerinde 0,0031642 BTC gönderdi. Hediyeyi aldığını doğrulayan Yellen, yine de Bitcoin’i inceleme fırsatı olmadığını söyledi. Yellen, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu sabah bir Bitcoin hediyesi aldım. Ancak o zamandan beri çok meşguldüm, bu yüzden detaylı bakma şansı bulamadım.

İşte küresel borsalar ve Bitcoin karşılaştırması
İşte küresel borsalar ve Bitcoin karşılaştırması

Raz Suprovici: “Tüm politika yapıcılara biraz Bitcoin hediye edilmeli.”

Yellen, bu haftaki açıklamasında Bitcoin hakkındaki önceki sözlerine benzer ifadeler kullandı. Suprovici, Yellen’in Bitcoin hakkında daha fazla bilgi edinmesi için en iyi yolun ona bir Bitcoin hediye etmek olduğunu  düşündüğünü söyledi.

Konferanstaki konuşmasından, onun hiç bir Bitcoin’e sahip olmadığını anladım. İnsanlar bilinmeyenden korkuyorlar. Ben onun kimliği ve şifresiyle Bitcoin cüzdanına girdiğinde, bunun tipik bir çevrimiçi banka hesabı gibi olduğunu görmesini umuyorum. Sahip olduğu para onun kontrolünde, hazır harcamaya… Umarım bu onun teknolojiye olan bakışını değiştirir. Belki tüm politika yapıcılara biraz Bitcoin hediye edilmeli.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin