Bitcoin fiyatı ve dolar arasında şaşırtıcı korelasyon
Bitcoin fiyatı ve dolar arasında şaşırtıcı korelasyon

Eski CFTC Başkanı’ndan çılgın proje: Dijital dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski Emtia Vadeli İşlemler Borsası Komisyonu (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo, bugün dijital ABD dolarını tanıtmaya ve incelemeye adanmış, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş başlattı. Kuruluş dijital dolar çalışmaları yapacak.

Giancarlo yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Diğer Federal Rezerv yükümlülükleriyle bir arada bulunacak ve yeni dijital dünyanın ve daha ucuz, daha hızlı ve daha kapsayıcı bir küresel finansal sistemin taleplerini karşılamak için bir çözüm aracı olarak hizmet verecek olan Dijital Dolar Projesi’ni başlatıyoruz.

Dijital dolar stabilcoin’leri ortadan kaldırabilir

Giancarlo, eski bir CTFC şefi inovasyon memuru olan Daniel Gorfine ile birlikte ekim ayında ABD’nin “doları siber alana göndermesi gerektiğini” öne süren bir makale kaleme almıştı. Kâr amacı gütmeyen kuruluştaki diğer kişiler arasında Giancarlo’nun erkek kardeşi Charles Giancarlo ve riskten korunma fonu Silver Lake Partners bulunuyor.

Giancarlo:

Dijital dolar, doların geleceğini kanıtlamaya yardımcı olacak ve bireylerin ve küresel işletmelerin yer ve zamandan bağımsız olarak dolar olarak ödeme yapmalarına izin verecektir.

Ayrıca proje, ABD’nin dijital yuanı piyasaya sürmek üzere olan ana rakibi Çin’e ayak uydurmasına yardımcı olacak. Dijital bir doların aynı zamanda stabilcoin’lerin geleceğine de darbe vuracağına yönelik ciddi bir görüş birliği söz konusu.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin