Konya kendi kripto parasını çıkarma yolunda.
Konya kendi kripto parasını çıkarma yolunda.

Konya kendi kripto parasını çıkarıyor: “Şehir coin”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyeye ait bir kripto para çıkarmak adına çalışmalara başladıklarını duyurdu. Kripto paraya “şehir coin” adı verilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ATO Congresium’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde projelerinden söz eden Altay, üzerinde çalışmaya başladıkları kripto para ile belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını gerçekleştirmeyi ve vergi tahsilatı yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Konya Belediyesi, Blockchain üzerine çalışmalar yapıyor

Başkan Altay şu ifadeleri kullandı:

Blockchain üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Biz acaba bir ‘şehir coin’ üretebilir miyiz diye çalışıyoruz. Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum. Bu konuda iş birliğine hazırız. Özellikle sosyal yardımlarımızı acaba bununla vererek bir ekosistem oluşturabilir miyiz ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını bununla yapabilir miyiz, diye çalışıyoruz. Belki ileride yasal düzenlemeyle belediyenin aldığı vergileri de eğer bu coinlerle alabilirsek kendi ekosistemimizi oluşturabiliriz.

Altay, belediyelerin en önemli görevinin para bulmak olduğunu ifade etti.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Sacma bir girisim ulkenin bir kripto para cikartmasi dogal laki n sehir bir para cikartmadi mantikli gelmiyor .

    Reply
Bizi Takip Edin