Tanınmış analistten Chainlink ve XRP yatırımcılarına çok kritik uyarılar!
900 gündür düşüşte olan XRP için bir kötü haber daha! Hedef 15 sent...

Eski CFTC Başkanı Giancarlo, XRP ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin yasal statüsü ile alakalı halen büyük belirsizlikler söz konusu. İlk kripto para Bitcoin piyasaya sürüleli 10 yılı aşkın bir süre olmasına karşın henüz düzenleyici çerçevedeki eksiklikler kripto para piyasası için büyük bir eksik olarak görülüyor. Bu konuyla ilgili konuşan Eski ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo, XRP için “Bir menkul kıymet değil.” ifadesini kullandı.

Giancarlo: “XRP bir yatırım sözleşmesine sahip olmadığı için menkul kıymet değildir.”

Hukuk firması Willkie Farr&Gallagher tarafından istihdam edilen Giancarlo, meslektaşı Conrad Bahlke ile birlikte gerçekleştirdiği Uluslararası Finansal Hukuk İncelemesi’nde (IFLR) XRP’nin bir “yatırım sözleşmesi” olmadığını ve bu nedenle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kapsamında bir menkul kıymet olamayacağını söyledi.

Giancarlo ve Bahlke, XRP sahiplerinin çoğunluğu arasında herhangi bir sözleşme veya düzenleme bulunmadığından XRP’nin bir yatırım sözleşmesi olamayacağını savundu. Yazarlara göre Ripple’ın yaptığı sözleşmeler, genel XRP sahiplerini üçüncü taraf lehtarlar olarak açıkça hariç tutuyor.

ABD düzenleyicilerinin menkul kıymet olmadığını düşündüğü Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi, XRP’nin de “bir menkul kıymet olarak düzenlemeden kaçınmak için yeterince merkezsiz” olduğu iddia edildi.

“Ripple’ın token tutmasında ve satmasında bir anormallik yok.”

ABD düzenleyicileri, XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığını henüz açıklamış değil. Bu yılın başlarında CFTC Başkanı Heath Tarbert, XRP’nin statüsünün şu anda “belirsiz” olduğunu söylemişti. Başkan, CFTC’nin geçen yıl boyunca “hangisinin hangi kutuya düştüğünü belirlemek için” SEC ile yakın bir şekilde çalıştığını da sözlerine ekledi.

SEC’in Howey Testi’ne göre, menkul kıymetler esasen yatırımcının başkalarının çabalarından elde edilen kâr beklentisine sahip olduğu birer yatırım olmalı.

Ripple şirketinin kendi tokeninin büyük bir arzını tutması gerçeğine gelince, Giancarlo ve Bahlke şunları yazdı:

Ripple, emanet konusunda büyük bir XRP hissesine sahip olmasına ve XRP satışı yoluyla faaliyetlerine fon sağlamasına rağmen, bunun token satan Bitcoin madencilerinden bir farkı yok.

“Bir değişim aracı”

Ayrıca Ripple’ın XRP’yi bir yatırım ürünü olarak pazarlamamış olduğu ve “XRP’nin bir likidite aracı ve bir yerleşim mekanizması olarak işlevselliğini tekrar tekrar vurguladığı” iddia edildi. Yazarlar menkul kıymet yerine, XRP’nin bir para birimi veya bir değişim aracı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

XRP’nin son yıllarda hem tüketiciler hem de işletmeler arası ortamda artan bir değişim aracı ve bir ödeme şekli olarak benimsenmesi, XRP’nin iyi niyetli bir fiat ikamesi olarak kullanılmasının altını çiziyor.

Bu arada Ripple grafiği gayet olumlu sinyaller veriyor. Ayrıntıları bugünkü analizimizde görebilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin