BlackBerry ve ONEBIO ortaklık kuruyor
BlackBerry ve ONEBIO ortaklık kuruyor

Eski akıllı telefon üreticisi BlackBerry, Blockchain platformu oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yazılım şirketi ve eski akıllı telefon üreticisi BlackBerry, Blockchain destekli bir platform oluşturdu. 4 Ekim’de yayınlanan basın açıklamasına göre yeni ürün, sağlık alanında yoğunlaşıyor.

BlackBerry ve ONEBIO ortaklık kuruyor

Duyuruya göre BlackBerry, Blockchain destekli “ultra güvenli” bir ekosistem geliştirmek için teknoloji şirketi ONEBIO ile ortaklık kurdu. Sistem, hastalar, laboratuvarlar ve Nesnelerin İnterneti (IoT) biyometrik cihazlar tarafından bilgi girilebilecek tıbbı verilerin depolanması ve paylaşılması amacıyla tasarlandı. Sisteme girilen bilgiler daha sonra ayrıca anonim hale getirilecek ve araştırmacılarla paylaşılacak. Şirketin CEO’su John Chen, konuya yönelik şunları söylüyor:

Sağlık sektöründeki en büyük zorluklardan birinin üstesinden gelmek için otomotiv, finans hizmetleri ve kamu gibi düzenlenmiş sektörlerdeki güvenlik, veri gizliliği ile iletişim çalışmalarındaki uzmanlığımızı kullanıyoruz.

BlackBerry hala akıllı telefon sektöründe

BlackBerry ayrıca diğer ürünler arasında robotik cerrahi aletlerin, hasta izleme sistemlerinin ve düzenleyici onayından geçmesi gereken diğer güvenlik açısından kritik ürünlerin geliştirilmesi adına gerçek zamanlı bir işletim sistemi sundu. Şirket, bir dönem küresel akıllı telefon pazarının yüzde 50’sini kontrol ederken 2016’da bu oran yüzde 0,1’in altında görünüyor.

Şirket hala akıllı telefon sektöründe olsa da -10 Ekim’de en son akıllı telefon iterasyonlarını piyasaya sürecekler- son Blockchain girişimi şirketin diğer alanlara geçişinin bir göstergesi. Bugün şirket, “yazılımın bir kuantum bilgisayarla kırılması zor olacak bir şema kullanarak dijital olarak imzalanmasına izin verecek” yeni bir kuantum dirençli kod imzalama hizmetini de duyurdu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin