Eski ABD FDIC Başkanı: FED kripto para çıkarmazsa kendini tehlikeye atabilir!
Eski ABD FDIC Başkanı: FED kripto para çıkarmazsa kendini tehlikeye atabilir!

Eski ABD FDIC Başkanı: “FED kripto para çıkarmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Mevduat Sigortası Kurumu (FDIC) eski başkanı Sheila Bair geçtiğimiz hafta bir makale yayınladı. Sheila Bair’e göre, FED kripto para çıkarmayı ciddi olarak düşünmeli.

Eski ABD FDIC Başkanı: “FED kripto para çıkarmazsa kendini tehlikeye atabilir.”

Makalede Sheila Bair, merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para biriminin (CBDC) detaylıca ele alınması gerektiğini vurguluyor. Sheila Bair açıklamalarına şunları ekliyor:

FED bu teknolojinin gerisinde kalırsa, bankacılık sistemini alt üst etmekle kalmaz kendini de tehlikeye atabilir.

Sheila Bair’a göre, merkezi otoritenin kontrolünde ve yönetiminde olacağı için CBDC’de teoride büyük fiyat dalgalanmaları yaşanmayacak. Ayrıca Sheila Bair, merkezi dijital paraların ekonomi çevrelerine yönelik para politikalarını yürütmede çok daha etkili araçlar olduğunu düşünüyor. ABD hükumeti şu anki ekonomik düzende durgunluk döneminde ekonomik faaliyetleri yavaşlatabiliyor. Ayrıca hükumet ekonomik canlılık döneminde kendi desteklediği menkul kıymetleri yerel bankalara satabiliyor.

Sheila Bair,  CBDC’lerin uygulanabilir olduğunu düşünüyor

Bu durumda FED tarafından basılan ve desteklenen bir dijital para olan “FedCoin”i tüm müşteriler elinde tutarsa ne olur? Tasarrufu ve canlılık döneminde harcamayı teşvik eden faiz oranlarındaki değişimler, yerel bankaların politika değişikliklerine göre şekillenmiyor. Fakat Sheila Bair bu düşünceye, potansiyel bir tehlike oluşturması nedeniyle karşı. Bu durumda bankaların ve diğer finansal işletmelerin FedCoin’e karşı rekabetçi olması sağlanmazsa tüm varlığını FedCoin’de tutmak isteyen insanlar kredi açığına neden olabilir.

Sonuç olarak Sheila Bair, CBDC’lerin uygulanabilir olduğunu düşünüyor. Ancak Sheila Bair‘e göre ilk aşamada dünya çapında hükumet yetkilileri Bitcoin gibi kripto paraları araştırmalı ve buna benzer bir kripto parayı nasıl oluşturabilecekleri ve kendi sistemlerine nasıl entegre edeceklerini düşünmesi gerekiyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin