Ethereum’un toplam arzı Bitcoin'i geçti
Ethereum’un toplam arzı Bitcoin'i geçti

Ethereum’un toplam arzı 100 milyonu aştı: Bu iyi mi yoksa kötü mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum arz büyüme grafiğine göre, Ethereum’un toplam arzı 100 milyonu aştı. Toplam arz, piyasada dolaşan kripto paraları ve genel halkın elinde bulunan paraları gösteren en iyi gösterge. CoinMarketCap verilerine göre, dolaşımdaki arz, toplam arz veya maksimum arz yerine piyasa değeri hesaplamasının ana bileşeni.

Toplam arz neyi gösteriyor?

Genel olarak, toplam arzdaki değişiklikler doğrudan kripto paranın fiyatını etkilediği için bir fiyat değişimini ortaya çıkarır. Dolaşan kaynağı takip etmek, bir kripto para birimine olan talebi tahmin etmenin en iyi yolu. Piyasa hesaplarına göre, dolaşımdaki para ne kadar az olursa, fiyat o kadar yüksek olur. Dolaşan kaynak, genellikle kripto paranın fiyatını hesaplamak için kullanılan bir değer. İyi bir dolaşım kaynağı yatırımcılara talep yaratır. Dolayısıyla, Ethereum’un 100 milyon dolaşımdaki arzının fiyatları olumlu mu yoksa olumsuz mu etkilediği sorusu geliyor akıllara.

Ethereum’un toplam arzı 100 milyonu aştı: Bu iyi mi yoksa kötü mü?
Ethereum’un toplam arzı 100 milyonu aştı: Bu iyi mi yoksa kötü mü?

“Ethereum, saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirebilecek!”

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, yakın tarihli bir OmiseGo soru-cevap etkinliğinde Sharding ve Plasma gibi ikinci katman çözümleriyle Ethereum ağının nihayetinde saniyede 1 milyon, potansiyel olarak ise 100 milyondan fazla işlem gerçekleştirebileceğini açıkladı. Vitalik Buterin konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin şu anda saniyede üç işlemden biraz daha az işlem yapıyor ve eğer dörde yaklaşıyorsa, zaten en yüksek kapasitede. Ethereum saniyede beş yapıyor ve altıdan fazla ise, o zaman aynı zamanda en yüksek kapasitede. Öte yandan, Uber ortalama olarak saniyede 12, PayPal’da yüzlerce, Visa’da birkaç bin, on binlerce büyük borsada ve IoT’da saniyede yüz binlerce işlem yapılıyor.

Ethereum’un toplam arzı Bitcoin’i geçti

Bitcoin’den sonraki en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, toplam arzın büyümesini gösteriyor. Piyasadaki lider kripto para olan Bitcoin’in yazım sırasında toplam arzı 17 milyon,  Ethereum’un ise 100 milyon.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin