19 ocak bitcoin
19 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC/USD kritik noktada bekleyişini sürdürüyor

19 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC/USD kritik noktada bekleyişini sürdürüyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Ocak Bitcoin fiyatı ile kritik noktalar:

  • Bitcoin dün çoğu zaman 3.600 dolar seviyesinde tutunmakta zorluk yaşayarak 3.500 dolar bandına doğru bir düşüş eğilimindeydi. (Binance verileri)
  • Ancak dünkü satış hamleleri 3.570 dolar seviyesinin altına geçemedi.
  • Gün sonuna doğru 200 saatlik hareketli ortalamasına tutunan Bitcoin, bu seviyeden yukarı doğru hareket ederek yeniden 3.600 dolar seviyelerine ulaşmayı başardı.

19 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Dün dar bantta dalgalı fiyat hareketleri gösteren BTC/USD paritesi, 3.620 dolar ile 3.565 dolar arasındaki fiyat hareketinde ortalama 50 dolar gibi bir volatilite ile günü kapattı. Düşük hacimde gerçekleşen işlemler bu hafta Bitcoin’in 3.600 dolar seviyesini aşmasını engelledi.

Hafta başında görülen ve 3.480 dolar seviyelerinden yaşanan hızlı bir yükseliş Bitcoin’in 3.600 dolar bandına girmesine olanak tanırken daha düşük seviyelere inmesini engellemiş oldu. Ardından gelen bu yükselişin düzeltme hareketi 3.550 dolar seviyesinde tamamlanınca Bitcoin hafif bir yükseliş göstererek pivot noktasını 3.600 dolar seviyesine taşıyabildi.

Fakat bu yükseliş orta vadede genelde yatay bir görünüm sergilemesi ve 3.620 dolar seviyelerinin aşılamaması yukarı yönlü bir sağlam bir yükseliş hareketini kısıtlıyor.

Haftayı belirlediğimiz aralıklarda oldukça sakin geçiren Bitcoin, bildiğiniz gibi geçen haftaki fiyat hareketlerinde kısa süreli büyük miktardaki fiyat hareketlerine maruz kalmıştı. Bu hareketlerin ise satış ağırlıklı olduğunu gördük. Öyle ki yılın ilk haftasında 4.000 dolar sınırına kadar yükselen BTC/USD paritesi, hızlı gelen satışlarla kısa sürede 3.450 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Bu haftaki görünüme baktığımızda yine benzer bir tablo ile karşı karşıyayız. Oldukça sakin geçen haftada işlem gören fiyat aralıkların iyice daralması, yeni bir fiyat sıkışmasını gösteriyor. Fiyatta meydana gelebilecek bir kopma aşağı yönlü gerçekleşirse BTC/USD paritesinin bu sefer 3.000 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini görebiliriz. Bu yüzden mevcut destek seviyesi 3.550 doların altına bir hareketlenme bu satış dalgasını tetikleyeceğinden bu seviyeye dikkat etmekte fayda var.

Yukarı yönlü bir kopma için belirleyici olacak nokta ise 3.640 dolar olarak görülüyor. Bu seviyenin üzerindeki 4 saatlik kapanışlar alıcı yönlü işlemler için tetikleyici olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD bütün hafta olduğu gibi pozitif bölgedeki yatay ve düşük seviyesini devam ettiriyor. MACD histogramının kırmızıya dönme durumu dikkatle takip edilmeli.
  • Stokastik RSI, aşırı alım bölgesinden aşağı hareket etmiş durumda fakat orta seviyelerdeki yatay görünümü alıcı ve satıcıların mücadele ettiğini gösteriyor. Kısa vadede grafikte mevcut eğilim çizgisi aşağı yönlü kırılırsa stokastik RSI da hızlı şekilde aşırı satım bölgesine doğru ilerler.
  • RSI ise 50 seviyesindeki durumu ile şu an nötr bir konumda bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir