CAAT vergi inovasyonu kapsamında kullanılacak
CAAT vergi inovasyonu kapsamında kullanılacak

Ernst & Young Silikon Vadisi tabanlı CAAT startup’ını satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, geleneksel maliyetteki yeni alanları kırmaya devam ediyor. Artan sayıda büyük firma dijital para yatırım yazılımını keşfediyor. Ernst & Young, kripto para birimlerinde yürütülen yatırımları yönetmek için Silikon Vadisi’nde Yükselen Bilinçlilik adı verilen bir şirket tarafından geliştirilen CAAT yazılımını satın aldı.

CAAT vergi inovasyonu kapsamında kullanılacak

Söz konusu yazılımın ismi CAAT (Kripto Vergi ve Varlık Muhasebesi) startup’ıdır. Ernst & Young CAAT’ı, Amerika Birleşik Devletleri Vergi İnovasyon Dökümanı kapsamında müşterilerine kripto varlıklara yatırım yapma konusunda yardımcı olmak amacıyla satın aldı. Konuyla ilgili olarak, şirketin ortağı Michael Meisler şunları söyledi:

CAAT, hem fon alanında hem de ötesinde kripto varlıklara yatırım yapan müşterilere yardımcı olmamızı sağlayacak. Bu teknoloji ile vergi ve muhasebe alanındaki tüm fırsatları sunmak için, müşterilerimizi dinamik ve heyecan verici bir pazarda karşılamayı dört gözle bekliyoruz.

Geleneksel fınansal kurumların kripto yatırımları

Ernst & Young, dijital para birimlerine ilgi gösteren ilk büyük şirket değil. 2017 yılında, dört büyük muhasebe şirketinden biri olan Price waterhouse Coopers (PwC),  müşterilerinin ödemelerini Bitcoin üzerinden kabul edeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i yönetebilmesi için müşterileri adına çeşitli kripto çözümleri sunma planlarını yineledi. Tanınmış bir isimden gelen bir işlem çözümü, önde gelen yatırımcı Mike Novogratz’a göre, piyasaya daha fazla kurumsal yatırım çekecek. Bu ayın başlarında, Citigroup ve Barclays dahil olmak üzere dokuz bankacılık devinin Blockchain teknolojisine dayanan programlar için bir uygulama mağazası denemesinde yer aldığını bildirdik.

Unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin