EOS'un gerçek değeri
EOS'un gerçek değeri SpaceX’den daha yüksek!

EOS’un gerçek değeri SpaceX’den daha yüksek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok kişi şu anda gözlerini EOS’un gerçek değeri üzerine dikmiş durumda gözüküyor. Çalışan bir mainnet’i olmayan bir proje için, değeri oldukça astronomik duruyor. Ayrıca projenin şimdiden SpaceX’ten daha yüksek değerde olduğu bile söyleniyor. Tahminler, kripto paranın oldukça gerçek bir trende sahip olduğu yönünde. Ancak EOS’un gerçek değeri mevcut piyasa değerinden çok farklı.

Yanıltıcı haberler ve spekülasyonlar EOS’un gerçek değeri üzerine baskı yapıyor

Diğer kripto paraların çoğunda olduğu gibi, aldatmaca ve spekülasyon da değer üzerinde bütünleyici bir rol oynuyor. Bu, özellikle altcoinlerin çoğunun söz konusu olduğu durumlarda geçerlidir. Bitcoin ise hala en çok talep gören kripto para birimidir. Çünkü insanların beklediği gibi çalışır. Bunun mükemmel bir çözüm olmamasına karşılık dokuz yıldan fazla bir süredir bu şekilde işlem görmektedir. Cazibesine rağmen, Bitcoin için işlerin her zaman yolunda gitmediği de görülmektedir.

2017’nin Şubat ayından önce, Bitcoin’in piyasa değeri 17 milyar dolardı. Bu şaşırtıcıdır. Ancak dünyanın önde gelen kripto parasının yıllarca süren sıkı çalışmasının ardından geldiği son noktayı göstermektedir. Öte yandan EOS, bir yıldan kısa bir sürede bu değere ulaşmıştır. Önemli  bir başarı olmasına rağmen aynı zamanda çalışan bir canlı ürünün eksikliğini gösteren gerçekçi olmayan bir durumdur. Bu yine de EOS’un hiçbir şekilde anlamsız olduğu anlamına gelmez. Bununla birlikte, olgunluk döneminde olan Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve hatta XRP ile henüz karşılaştırılamaz.

Bu projenin bugüne kadarki en büyük gelişmesi testnet’in piyasaya sürülmesidir. Bu, ekip için önemli bir dönüm noktasıdır. Ancak yine de hala bir test ortamıdır. Şu anda EOS için kontrollü bir ortamın dışında canlı bir ağ bulunmuyor. EOS test ağı kendi hızına geçene kadar bir başkası da olmayacak. EOS’un ezber bozan hatalarının engellenmesi, yakın gelecekte canlı ağa geçilmesi ile gerçek bir şey halini alması kaçınılmaz olabilir.

EOS’un gerçek değeri nedir?

Diğer kripto para birimlerine benzer şekilde, EOS insanların ödeme yapmaya istekli oldukları kadar değerlidir. Bu, piyasa yapıcılar ve piyasa katılımcıları tarafından kararlaştırılan ücretsiz ve açık bir pazardır. Kullanıcılar gerçek dünyada çalışmayan bir ürünle ilişkili bir token için 18 dolar veya daha fazla ödemeye istekliyse, bu onların kararıdır. Bu, yatırımcıların doğru ya da yanlış olduğu anlamına gelmez. Ancak bazı kesimlerin bu proje ile ilgili spekülasyonları sorgulamaya başlaması normal olarak kabul edilebilir.

Kimse bu projenin ilginç satış noktalarına sahip olduğunu inkar edemez. Görünüşte daha iyi ölçeklenebilirlik sağlayacak ve tüketici kullanılabilirliğine odaklanacaktır. Ayrıca  belirtmek gerekir ki büyük ilgi gören DPoS algoritmasına sahiptir. Şimdiye kadar, bu özelliklerin hepsi havada kalmaktadır. Çünkü hiç kimse bu teknolojiyi gerçek dünyada bir test ağı üzerinden kullanamaz. Şu anda EOS için “canlı” uygulamalar veya kullanım durumları yoktur.

Çoğu yatırımcı, EOS’un merkezi yapısını da göz ardı etme eğilimindedir. Çoğu teknoloji şirketi kadar kötü olmayan aynı anda sadece 21 blok üreticisine sahiptir.  Bu hiç arzulanmayan ama kaçınılmaz olarak katlanılan durum olmasına rağmen tedirgin edici bir gelişmedir. Blockchain ve akıllı sözleşmeler açısından daha fazla rekabet iyi bir şeydir. Ancak, EOS yayına girene kadar, hala aldatıcı haberlere ve beklentilere göre hareket edecek gibi gözüküyor. Şimdiye kadar, mevcut piyasa değerini oldukça iyi yansıttığına şahit olduk.

newsbtc

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin